mainos
mainos

MushiMalt: Ruosniemi Viikate Pohjoista Viljaa lager

Ruosniemen jo jokunen aika sitten lähettämä paketti sisälsi mm. tämän otsikon uutuuden, joka saa Viikate-bändistä tykkäävät varpailleen. Itsekin diggailen kyseistä bändiä kohtalaisesti, vaikka mikään fanaattinen fani en olekaan.

Jos en väärin muista, niin tämä olut on julkaistu Kouvolalaisen bändin 21-vuotisen uran kunniaksi. Ruosniemen panimon Antti Isomäen ideasta tämä lähti. Julkistus oli Helsinki Beer Festivaleilla huhtikuun alussa ja muutoin tätä löytyy kait ravintolavalikoimista ja K-kaupoista. Tyyliltään rehti lager, ilman sen kummempia kikkailuja. Speksejä en tosin sen kummemmin tiedä, ainakin maitokauppavahvuista.

Ruosniemi Viikate Pohjoista Viljaa lager, 4,7%

Tuoksu on puhtaan viljainen, kevyen humalainen ja kevyesti keksinen. Humala tuo kevyttä ruohoisuutta, joka on myös kuivan oloista. Hyvin miedosti kukkaishunajaa. Pikkaisen maltaista pölyisyyttä. Kokonaisuus kuitenkin laadukkaan oloinen ja raikas lagertuoksu.

Maussa ollaan täysin samoilla linjoilla – maltaisuutta, joka tuo vaalean keksin, vaalean ”kevyttä” leipää ja ripauksen hunajaa. Mukana miedosti ruohoisuutta ja hento keltainen hedelmäisyys. Suutuntuma sopiva lagerille, ei vetinen ja raikas. Hiilihappoja kohtalaisen pljon. Jälkimaku kevyt, hyvin miedosti katkera ja viljainen. Hyvin tavallinen ”pienpanimo”-lager, jossa makua on enemmän kuin bulkissa.