MushiMalt: Schneider Weisse Tap X Marie’s Rendezvous

Mathilda Soleilista innostuneena poimin tämän 2016 version äxästä. Itselleni kolmas TapX-sarjalainen. Tykkäsin Mathildasta kovasti, joten tämä tuli poimittua ostoskoriin hollantilaisesta nettikaupasta sokkona. Siis ilman reseptiikan lunttauksia ym.

Hintaa en muista, mutta näiden pienempien TAPX pullojen hinnat ovat liikkuneet siellä 6-10€ hujakoilla. Panimon sivuilla löytyy höpsö-ylisanojen lisäksi tieto, että olut kunnioittaa edesmennyttä Anna-Maria Schneideria, joka oli— Georg I. Schneiderin heila. Jaa ketkä? No jotkut tämän panimon heput, ei jaksanu enempää tonkia historiaa, oluthammasta kolotti. Reseptiikkaa voi luntata oheisesta kuvasta.

Schneider Weisse Tap X Marie’s Rendezvous, 10%

Tuoksussa on jonkin verran barley winelle tyypillistä aromikkuutta, kuten runsasta vaaleaa maltaisuutta, toffeeta ja fudgea. Keksinen ja kevyen tamminen lämpöisyys pilkottaa alta. Humalakin pilkahtaa kuivana ja kirkeränä ruohoisuutena, mutta ei juuri näyttele osaa. Runsaan mallasvetoinen esitys.

Maussa reilun makea maltaisuus, jossa toffeeta, kinuskia ja voikeksiä. Suutuntuma sameahko ja jopa viskositeetti alkaa tuntua kevyen kiisseliseltä. Hyvin matalat hiilihapot. Olen aistivinani Cascadea. Makean hunajaista hedelmäisyyttä. Myös vehnäistä hiivaisuutta. Raskaan makean maltainen. Ei ehkä ihan sitä ominta tyyliäni. Turhan imelän alkoholinen.