Näe oluen tulevaisuus Drinktec-messuilla

Yleensä joka neljäs vuosi järjestettävillä Drinktec-messuilla saa hyvin kokonaisnäkemyksen juomien trendeistä ja tulevaisuudesta.

Saksan Münchenissä järjestettävät Drinktec-messut kokoavat paikalle ammattilaisia ympäri maailmaa, eikä tämä vuosi (2022) ollut poikkeus. Messuilla näkyy hyvin sekä oluen prosessitekniikan kehitys, pakkausmahdollisuudet että etiketti-, tölkki- ja pullopakkausten kehittyminen, mutta löytyy sieltä monta oluen makuunkin vaikuttavaa trendiä.

messutarjontaa1. Olutta voi tulevaisuudessa pakata suoraan lasiin!

2. Mausteuutetut maltaat ovat hieman erilaista
tulevaisuutta. Belgialainen Boortmalt uuttaa maltaisiin mausteita, kuten kaakaonibsejä, appelsiininkuorta, timjamia ja salviaa mäskäysvaiheessa, jolloin maltaaseen tulee intensiivisen mausteinen aromi. Sama firma on tuomassa takaisin 1950-luvun jenkkiläistä suosikkijuomaa eli malt shakea.

3. Humalafirma BarthHaas toi maistettavaksi muitakin humalajuomia kuin olutta. Humalavesi, -tonic ja -kombucha maistuvat niillekin, jotka eivät olutta juo. Erikoisesti humalatonic, jossa kiniinin katkeruus oli korvattu humalan katkeroisella aromilla, oli tuote, jota toivoisi Suomeenkin.

messutarjontaa4. Oluen tynnyrikypsytykseen löytyy muitakin vaihtoehtoja kuin itse tynnyri. Oluen kypsytykseen voi lisätä erilaisia lastuja tai olutspiraalin, josta saa oikean tynnyrin maun olueen.

5. Humalalajikkeita oli testattavana niin Saksasta, Ranskasta, Jenkeistä kuin muualtakin maailmaa. Humalaa sai testata käpynä, pellettinä, öljynä ja uutteenakin.

6. Olutta voi myös nyt maustaa räätälöidysti vaikka yhden panimopubin tarpeisiin. Muutamatkin toimijat tarjosivat palvelua, jossa olutpohjan saa muutettua vaikka millaiseksi oluttyyliksi muutaman aromitipan avulla.

messutarjontaa7. Mallasta oli monessa muodossa, niin maukkaan savustettuna kuin värjättynäkin, unohtamatta erilaisia mallasuutteita.

 

 

Teksti: Anikó Lehtinen

Kuvat: Aniko Lehtinen ja Drinktec

Artikkeli on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 4/2022