NAMS ja panimoravintola Beer Hunter’s lanseeraavat tomaattioluen

Porilainen tomaattiyritys NAMS ja Mufloni-olutperheestä tuttu Beer Hunter’s yhdistivät voimansa ja loivat innovatiivisen uutuusjuoman.

Tomaattiolut Nams Saison 5,5 % on trendikäs sadonkorjuusaison, jonka valmistuksessa on käytetty hävikkitomaattia.

etiketti

”Tomaattia on käytetty kokonaisuudessaan 30 % ja kaikki tomaatit ovat hävikkitomaatteja. Eli käytännössä 1000 litran keittoon laitoimme 300 kiloa tomaattia. Puristetut kuoret ja liha siivilöintiin ja puristettu mehu lisättiin keiton loppuun”, kertoo Mika Tuhkanen Beer Hunter’silta.

Tomaattisen herkun rungossa maistuvat Pilsner-, kaura- ja vehnämaltaat. Humalalajikkeeksi valikoitui amerikkalainen hybridi Loral.

”Perinteisesti saison-oluet tehtiin keväällä ennen toukotöitä koko kesän virkistykseksi ja niitä riitti sadonkorjuujuhliin saakka. Meillä satokausi alkaa syyskuussa, joten halusimme lanseerata oman saisonimme vuoden pimeimmän ajan virkistykseksi. Tällöin myös tomaattimme on maultaan parasta laatua”, kertoo NAMS Oy:n toimitusjohtaja Sami Vekkeli.

Tomaattista uutuussaisonia voi maistella Panimoravintola Beer Hunter’sissa Porissa. Tuote on myynnissä myös hyvin varustetuissa paikallisissa satakuntalaisissa myymälöissä.

Lähde ja kuva: Nam’s ja Beer Hunter’s

mainos