Noise rock -yhtye Throatin ja Panimo Himon yhteistyöstä syntyi kaksi eri olutta

Noise rock -yhtye Throatin ja Panimo Himon yhteistyöstä syntyi kaksi olutta – yhtyeen nimeä kantavan barley winen kaveriksi maustettiin samasta erästä parisataa litraa Dessert Sessions -” jälkiruokaohraviiniä”.

Viime kuussa julkaistu We Must Leave You on turkulaisen Throatin neljäs albumi. Sitä juhlistaakseen noise rock -yhtye kävi Pirkkalassa panemassa THROAT-nimisen oluen Panimo Himossa. Sessiosta syntyi kaksikin erilaista tuotetta, sillä vahvan barley winen lisäksi syntyi myös kahvilla, kaakaonibsiellä ja suklaalla maustettu, jälkiruokaviinimäinen versio.

Panimo Himon markkinointivastaava Teemu Lahtisen näkee yhteistyön luontaisena: – Throat on ollut maan ykkösyhtyeitä kohta jo viisitoista vuotta, joten oli helppoa lähteä tekemään yhteistyötä. Halusimme kuitenkin tehdä jotain muuta yhdessä kuin ainaista vaaleaa lageria tai ’väkisin tummaa”, joten kun yhtyeestä löytyi jo valmiiksi ”ohraviinin” ystäviä, niin barley wine oli helppo valinta.

Throatin We Must Leave You on albumi, jolla bändin mukaan voisi sanoa olevan kahdet kasvot. Throat-nelikon käyntikortiksi muodostunut väkevä noiserock-myllytys on saanut uutukaisella kaverikseen hyvin tummia sävyjä  post-punkin muodossa. Tunnelma on edelleen lyijynraskas, mutta ei kurista kurkusta täyttä mittaa. Löytyy myös tilaa hengittää.

Oluessa albumin kahdet kasvot -teemaa toisintaa muusikko/graafikko Jussi ”hytky” Pohjasen oivaltava etikettigrafiikka, joka yhdistää Throatin kissamaskin Robert Smithin goottikuontaloon. – Goottibändihän me kuulemma nykyään ollaan, naurahtaa Throatin perustaja Jukka Mattila.

Itse olutkin katsoo panimon mukaan kahteen suuntaan. 9-prosenttinen THROAT on suoraviivainen jenkkityylinen barley wine, joka on humaloitu Columbus- ja Centennial-lajikkeilla.

Desserts Sessions -versiossa oluen pohja on taas maustettu lahtelaisen Kahiwa-pienpaahtimon Capricornio-kahvipavuilla, kaakaonibseillä sekä suklaalla. Molemmat versiot on tehty kuitenkin juotavuus edellä.

– Oluet on tarkoitettu juotaviksi, ei hillottaviksi, Himon Lahtinen ohjeistaa.

Molemmat  THROAT-oluet julkaistaan tiistaina 19.12.2023 Panimo Himon myymälässä, K-Citymarket Pirkkalan aulassa ja ne ovat juotavissa myöhemmin myös valituissa olutravintoloissa.

Katso myös:

Esittelyssä K-Citymarket Pirkkalan juomaosasto ja panimo Himo