mainos
hartwall mainos

Tolkku käteen yhteisö yhdessä rintamassa ystävien kanssa oluen ja ravintoloiden puolesta

Marraskuun puolessa välissä aloitti tolkullista alkoholipolitiikkaa ajava Tolkku käteen yhteisö uusimman kampanjansa ”Olutveron ja ravintoloiden anniskeluveron saattaminen tolkulliselle tasolle” nimisellä adressilla. Tällä hetkellä adressi on kerännyt yli 1500 allekirjoitusta adressit.com palvelussa. Nyt mukaan kampanjaa vauhdittamaan on ilmoittautunut kaksi kotimaista olut-alan johtavaa yhdistystä.

Viimeisimmissä hallitusten kokouksissa Suomen Olutseura ry ja Olutliitto ovat päättäneet lähteä mukaan yhteiseen rintamaan olut- sekä ravintola-alan toimijoiden sekä oluen ja ravintolapalveluiden kuluttajien puolesta suosittamalla jäsenistölleen osallistumista adressiin.

Tolkku käteen kampanjalle toimittamissa lausunnoissaan Olutliitto ja Suomen Olutseura kannattavat adressia ”Olutveron ja ravintoloiden anniskeluveron saattaminen tolkulliselle tasolle.” Ja yhdistykset suosittavat jäsenistöään allekirjoittamaan adressin.— 

Adressissa vaaditaan:

  1. Oluen alkoholiveron (ns. olutvero) merkittävää laskemista lähemmäksi muiden EU -maiden tasoa
  2. Ravintoloiden alkoholimyynnin arvonlisäveron laskemista samalle tasolle kuin se on ruoan osilta, eli 24% >>14 %:iin

”Olemme iloisia, että kummatkin yhdistykset ovat mukana uudessa kampanjassamme, kuten ovat olleet myös kaikissa edellisissä. Aloitimme uuden kampanjan kansalaisadressilla. Mitä lähemmäksi seuraavat eduskuntavaalit tulevat sitä mukaa tehostamme kampanjointia sekä yhteistyötä kumppaneidemme parissa.” toteaa Tolkku käteen liikkeen perustaja ja aktiivi Jari ”cyde” Hyttinen

Myös Olutposti tukee Tolkku käteen yhteisön kampanjaa ja toimia ja kehottaa lukijoitaan ja tukijoitaan— allekirjoittamaan adressin.— sekä jakamaan sitä eteenpäin.

— Olutliitto ry— on oluenkuluttajien valtakunnallinen ja riippumaton etujärjestö. Olutliiton tehtävänä on puolustaa oluenkuluttajien oikeuksia sekä vaalia olutkulttuuria toimien oluen monipuolisen tarjonnan säilymisen puolesta. Olutliittoon kuuluu 33 itsenäistä ja rekisteröityä olutseuraa tai yhdistystä.

Suomen Olutseura ry— kehittää mm. ravintoloiden ja vähittäiskaupan olutkulttuurin laatua yhteistyössä alan toimijoiden kanssa sekä nostaa oluen tuntemuksen tasoa ja kannustaa tarjoamaan kuluttajille monipuolisen ja laadukkaan olutvalikoiman.

Tolkku Käteen -liike— on toiminut tolkullisen alkoholipolitiikan puolestapuhujana kohta viisi vuotta järjestäen lukuisia tempauksia ja keräten Facebook-sivustolleen lähes 37 000 tykkääjän yhteisön. Yhteisö on taistellut mm. viinarallia, ravintoloiden aukioloaikojen rajoitusehdotusta, oluen ulosmyyntirajoituksia panimolta ja muita järjettömiä sääntöjä vastaan. Myös vahvempien oluiden saaminen päivittäistavarakauppoihin ja ravintoloiden ulosmyynti on kuulunut yhteisön agendaan. Tolkku käteen toimii pääasiassa Facebookissa mutta kampanjoi useilla foorumeilla sekä henkilökohtaisella tasolla.