Olutkellari: Beer Hunters Mufloni Mandariini IPA

Beer Hunters Mufloni Mandariini IPA

Tällä kertaa aiheena on Porin vanhimman pienpanimon kesäinen janojuoma Mufloni Mandariini IPA. Nimi kertoo jo paljon. Oluen valmistuksessa on käytetty nykytrendin mukaisesti mandariinia ja se on humaloitu teemaan sopivalla Mandarina Bavarialla sekä sitrusaromisella Citralla. Etenkin ensimmäistä kehutaan käytetyn runsaasti. Sopivan rungon aikaansaavat Pale Ale – ja Vienna-maltaat ja kokonaisuus onkin oivallinen ja hellekelejä luokseen kutsuva.
Olut löytyy rajoitetun ajan Alkon valikoimista eli suurempaa jatkumoa sen esiintymiselle ei ole luvassa. Toivotaan että kesän ajan uutta erää hyllyyn saisivat painaa kuitenkin. Nappasin näppäränä kaverina kuvan pienen appelsiinin kanssa, koska lähikaupan mandariinit oli nähtävästi tyhjennetty porilaispanimon sammioihin…

Beer Hunters Mufloni Mandariini IPA
Kellertävä, samea ja vaaleavaahtoinen olut. Tuoksu hyvin hedelmäinen, mandariini, sitrus ja vaaleat sävyt etupäässä. Kevyttä karamelliä, muutoin aika raikasta ja sopivan kirpakkaa menoa.
Maultaan hyvin, noh, mandariininen. Kyseisen hedelmän kuori nousee hyvin esiin ja mukaan on tiristetty mehut myös sitruunasta ja pieninpala greipistäkin. Alusta lähtien esillä oleva sitrushenkinen purevuus kiristyy loppua kohden greippiseksi ja saa mukaansa pientä maustemaista potkua. Kirpeyttä ja raikasta tunnelmaa nostava hedelmäkirjo täydentyy muilla, lähinnä vaaleilla tropiikin sävyillä. Hazy, purevan fruity ja napakan kesäinen cocktail. On kova.
Tuomio: Pirteä ja napakka sitrusiloittelu mandariinisin sävelmin.
Pisteet: 38/50