Olutkellari: Beerbliotek X O/O Sabotage

Beerbliotek X O/O Sabotage

Tölkillinen ruotsalaista sabotaasia. Trendikäs Beerbliotek on omien sanojensa mukaan tykästynyt kollaboraatiotouhuihin ja hyvähän se on, kun kotikaupungista löytyy sopivasti samanhenkisiä, niin ikään oluthipstereiden partoja pärisyttäviä kohtalontovereita. Stigbergetsilläkin useaan otteeseen nähty O/O Brewing on ollut tällä kertaa mukana toimivan black IPAn valmistuksessa eikä tätä tarjousta voinut allekirjoittanut ohittaa – lajityypin lukuisista pettymyksistä huolimatta. ”Riski” kannatti, sillä lasiin kaatui varsin miellyttävä, kevyemmän paahteinen ja havuisen greippinen bipailu. Tölkin värimaailma saa jostain syystä päähän pyörimään Purple Rain –raidan, mutta mikäs siinä. Hieno kappale, hieno olut.— 
Sapotaaki…
Beerbliotek X O/O Sabotage
Varsin tumman, ehkä hitusen mustasta ruskeaan kääntyvä olut. Kevyehkössä tuoksussa hentoa paahdetta, runsaampaa männyn ja pihkan tarjontaa sekä kevyempää yrttiä ja sitrusta.
Maultaan jo runsaampi, muutoin tuoksua myötäilevä. Jännän ohkainen olemus, vaikka ajan myötä hieman petraakin. Onpas pitkästä aikaa mukavan havuinen BIPA greippisempien iloitteluiden vastapainoksi. Mäntyä, siihen yhtyvää yrttiä, sitä komppaavaa greippiä. Sopivasti paahdetta, ehkä aavistus suklaata. Kevyehkö olemus ei äkkiä enää haittaakaan, vaan palvelee raikkaan metsämäistä tunnelmaa. Jälkipotkussa greippi voimistuu, mutta se toimii.
Tuomio: Havuisempi, kevyen paahteinen BIPA.
Pisteet: 38/50