Olutkellari: Bock’s Heller Bock

Bock’s Heller Bock

Vaasalaisen Bock’sin oluita ei olekaan hetkeen tullut blogissa käsiteltyä, vaikka etenkin heidän ruisoluen sekä kauppa- että Alko-versioita on tullutkin kesän ja syksyn aikana kulutettua. Jotenkin tuo Roggenbieren tunnelma vain sopii hienoisen vilpoiseen säärintamaan…
Mutta Heller Bockiakin rannikolla valmistetaan ja Alkosta sitäkin löytyy. Panimon vahvaksi puoleksi osoittautunut Saksa-linjan laadukkuus kannusti ostopäätökseen tämänkin lagerin kohdalla, mutta hienoinen pettymys siitä lopulta jäi suuhun pyörimään. Piilevä makeus ja yleinen ympäripyöreys sinällään toimivan makupaletin kiusana latistivat mieltä, vaikkei pettymys ihan käsinkosketeltavaa ollutkaan. Hyvä lager, mutta paljon parempiakin löytyy.
Bock’s Heller Bock
Kaunis, kevyen ruskea ja hienosti vaahtoava olut. Tuoksu on sopivan maltainen, mallasleipäinen, kevyen toffeinen. Mukana on hyvää ruohikkoisuutta sekä mausteistakin potkua.
Maussa ei juuri muutoksia esiinny. Vaalean mallasleipäinen maltaisuus omaa kevyen toffeista pehmeyttä, matkassa on hienoista hedelmäisyyttä ja ruohikkoinen yrttisyys nousee hyvin esiin loppuvaiheilla. Mausteinen potku antaa sille lisäpontta, mutta jotenkin kokonaisuus jää turhan ympäripyöreäksi. Piilevää makeutta löytyy sen verran ettei täyttä suositusta voi antaa. Luonnetta ja särmää siis kaipaan.
Tuomio: Hyvärunkoinen, vaalea bock, joka jää kaipaamaan särmikkyyttä.

Pisteet: 29/50