Olutkellari: Brewski Mangofeber DIPA

Brewski Mangofeber DIPA
  • Tyyli: Double IPA
  • Alk.%: 8,0
  • Panimo: Brewski, Helsingborg, Ruotsi

It is said that your first born will always carry a special place in your heart. As our first brew ever, Mangofeber has conquered tastebuds male and female, old and young, national and foreign. While we admit to always envolving this beer, our sole intent is to fine tune our tropical darling. Making it a worthy tribute to everyone that has supported us from the very beginning. Fruitts off to you, mates!
Näin keskitalven lähestyessäkin on tärkeää huolehtia riittävästä hedelmien kulutuksesta, joten raahasin Tallinnasta pullollisen ruotsalaisen laatupanimo Brewskin mangohuuruista DIPAa. Mangolla maustettu, samea hedelmäpommi on humaloitu runsaalla mitalla Amarilloa ja Mosaicia käyttäen ja täyttää kaikki hyvän DIPAn laatukriteerit. Oluen rungosta löytyy ohramaltaiden lisäksi kauraa ja ruista. Se on myös panimon ensimmäinen koskaan valmistama olut, joka vaikuttaa ilmeisen tärkeältä ja vaalittavalta saavutukselta. En ihmettele, sillä onhan se hyvää…
Söötti lääkepullo vain tehostaa sympaattisen, puuvärein tuherretun etiketin vaikutelmaa ja kyllähän tässä pieni mangofiiberi alkaa nousemaan, kun tuota hedelmäistä kokemusta muistelee.
Mösjöö..
Brewski Mangofeber DIPA
Samea, vaaleanlaisen keltainen olut runsaalla, lasiin mahtumattomalla vaahdolla. Tuoksu on hyvin, hyvin hedelmäinen. Päävärinä tuntuu olevan mandariininen sitrushedelmäisyys, jota yleinen trooppisuus mango ja passion etunenässä taustoittaa. Hyvin aromaattinen ja sitä myöten raikas, vaalea ja runsas.
Maku on hyvin tuoksun kaltainen. Loppupuoliskon raaka greippisyys puree voimalla ja jatkaa menoaan pitkälle katkeraan jälkimakuun. Alussa hedelmäisyys on tuoksun tapaista, appelsiininkuorista sitruksisuutta hedelmälihaisalla, mehukkaalla trooppisuudella ympäröitynä. Olut on makumaailmaltaan hyvin runsas, vaalea ja voimakas, mutta silti pirteä, virkeä ja raikas. Hieno humalaherkku.

Tuomio: Hedelmälihaisa ja monipuolisen sitrushedelmäinen DIPA.
Pisteet: 38/50