Olutkellari: De Dochter van de Korenaar Embrasse

De Dochter van de Korenaar Embrasse

Belgian hollantilaisimman panimon makuja käytiin läpi tuossa talven aikana toimivan L’Ensemble di Montalcino Barley Winen myötä, mutta nyt olisi tarjolla hitusen kevyempää, joskin edelleen tukevaa nektaria samalta toimijalta. Embrasse on osa De Dochter van de Korenaarin perusvalikoimaa tyylin suuntautuessa lähteestä riippuen Belgian Strong Dark Alen ja jännänkuuloisen Abbey Porterin välimaastoon. Vahvaa belgitekemistä joka tapauksessa.
Vuonna 2007 toimintansa aloittaneen panimon nimi on vanhaa flaaminkieltä ja tarkoittaa yksiselitteisesti olutta – tai no ei aivan yksiselitteisesti, mutta tähkän tytär(De Dochter Van De Korenaar) on 1500-luvulta lähtien toiminut nimityksenä mallasjuomalle. Tai ”tähkän korvan tytär”, kuten englantilaiset viljan kukintoa nimittävät. Potato, potato…
De Dochter van de Korenaar Embrasse
Tummanruskea, kauniisti vaahtoava olut. Tuoksussa kypsää hedelmää, mutta myös kuivattuja sävyjä rusinan ja luumun muodoissa. Paahtunutta, makeahkon leipäistä maltaisuutta, keksisiä viitteitä ja yleistä, lämmintä tummuutta. Taustalla pähkinää sekä kevyttä belgimausteisuutta. Hyvältä vaikuttaa.
Paahteisuus nousee maussa korostetusti esiin. Kypsä, tumma hedelmäisyys on läsnä, samoin kuivattu luumuisuus ja rusinat. Mallaspuoli tarjoillaan soljuvana, imeltyneen limppuisena ja paikoin paahtuneen kaurakeksisenä, yleisen varmana ja lämmittävän jyhkeänä. Makeutta on myös toffeen muodossa mutta kokonaisuus ei mahdottoman imeläksi äidy. Pähkinää, kevyttä marjaisuutta ja lopussa yrttistä katkeruutta sekä kuivattavaa belgimausteisuutta. Onpas mainio, vaikkei aivan kärkijoukossa seilaakaan.
Tuomio: Paahtunut ja lämmin belgistrong. Hyvä sellainen, luonnollisesti.
Pisteet: 38/50