Olutkellari: Garage Z-List

Garage Z-List
  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,0
  • Panimo: Garage Beer Co., Barcelona, Espanja

Myös toinen testattu garagelainen edustaa tuota muodikkaan sameaa NEIPA-tyyliä. Soupin kanssa samaisella WLP4000 Vermont Ale –hiivalla käytetty, sameaakin sameampi humalailoittelu saa aromikkuutensa aromi- ja kaksinkertaiseen kuivahumalointiin käytetystä Bru-1 –lajikkeesta. Rungosta löytyy ohramaltaiden lisäksi myös kaurahiutaleita ja vehnää, kuten varsin monesta muustakin lajiedustajasta.

Muodikkaan Z-Listin nimi hieman kummastuttaa, sillä termiällähän yleensä tarkoitetaan B-luokan julkkiksia ja takavuosien häsbiinejä sekä pienemmissä ympyröissä tuttavapiirin ei-niin-toivottuja henkilöitä. Erikoinen valinta siis kenties tämän hetken puhutuimman oluttyylin edustajalle… Liekö kyseessä jonkinlainen kannanotto NEIPAn ympärillä pyörivään kädenvääntöön ”todellisen NEIPAn” spekseistä tai sen IPA-maailmaa samentavaan hypeen. Tai sitten nimi viittaa johonkin ihan muuhun… Mene ja tiedä, varsin hyvä olut joka tapauksessa, vaikkei IPA- taikka NEIPA –piirien kärkeen ylläkään. Ehkä nimi viittaakin sitten siihen?

Garage Z-List
Samea, suodattamattoman mehumainen, haaleankeltainen ja valkovaahtoinen olut. Tuoksu tursuaa tuhtia nektariinia, passionsydämistä trooppisuutta, kiiviä, mangoa, ananasta ja sitruunankuorisuutta. Hedelmää siis riittää eikä aromeissa säästellä…

Maku… on just sitä hedelmäistä mangosmoothia parfyymimäisen kiivin, vesimelonin ja ananaksen sävyttämänä, sitruunan ja appelsiinin raastetun kuoren aromaattisesti aateloimana. Tuntuma on melko pyöreä, olut on silti kevyt ja raikas. Sameus maistuu. Lopetus on greippinen, jälkimaku kärjistyneen aromaattinen, hieman saippuainen tai kuivan parfyyminomainen. Näppärää menoa.

Tuomio: Aromaattinen ja samea NEIPA. Ei paras, mutta toimiva ja kenties yksi sameimmista vastaantulleista.

Pisteet: 37/50