Olutkellari: HIISI Väiski Sessio IPA

HIISI Väiski Sessio IPA
  • Tyyli: Session IPA
  • Alk.%: 4,5
  • Panimo: HIISI, Jyväskylä, Suomi
  • Muuta: Keskisuomalaisten K-Kauppiaden oma olut

Väiski on hedelmäisen raikas ja aromikas IPA, joka on saatavilla vain K-Kaupoista Keski-Suomen alueella. Kokeile Väiskiä lihatiskin herkkujen kanssa, tai muuten vaan ruoanlaiton lomassa!
No nyt on hirveä! Etiketissä nimittäin. Keski-Suomen ainoa pienpanimo on valmistanut oluen jos toisenkin paikallisten kauppiaiden iloksi ja esimerkiksi S-Ryhmälle on tehty koko maakunnan kattavia ässäkeittoja. K-puoli on kuitenkin (ainakin paikallisesti) vaikuttanut olevan täsmätilausten yksittäismäärissä niskan päällä ja useampikin kauppias on tarttunut tilaisuuteen teettää puodilleen omaa olutta. Lienikin siis vain ajan kysymys, että kauppiaat hoitavat homman porukassa ja saattavat tilaustuotetta vähän keskustapuoteja laajemminkin tarjolle.
Väiski on siis keskisuomalaisten K-Kauppiaiden ja HIISIn yhteistyön tuotos. Kepeä, aromaattinen ja raikas Session IPA on etikettitekstin mukaan suunniteltu lihatiskin antimien kumppaniksi, mutta omaan makuun se pärjää vallan mainiosti itsenäisenäkin kesäpäivän piristäjänä. Kesäkuussa myyntiin tullut olut on oikeastaan HIISIn kauppatekemistä hienoimmillaan eli matalissakin prosenteissa mukaan on saatu tuntuman kylkeen makua, purevuutta ja miellyttävää aromihurmosta. Ei liikaa, mutta sopivasti, tasapainoisesti ja kehujen arvoisesti.
Etikettiin kuvatun kesäkeiton kaveriksi en olutta ehkä lähtisi parittamaan, mutta ainakin grillissä paistetun pizzan rinnalla se oli todella hyvä valinta. Käyttö ei kuitenkaan rajoitu vain pitopöydän tai grillin ääreen, vaan pikatesti puunvarjossa pihanurtsilla istuen osoitti oluen olevan myös mitä parhain piknikkumppani.
HIISI Väiski Sessio IPA
Vaaleankeltainen, kevyen samea olut. Tuoksu on miellyttävä, raikas ja aromaattinen. Yleistä trooppisuutta, sitrusta ja kevyttä keksimäisyyttä. Ajan myötä enemmän havua ja vienoa pihkaakin.
Maku on keskirunsas, sopivasti greippistä purevuutta ja havua antava, hedelmäinen ja kevyen karamellinen. Rungossa on myös vaaleaa leipäisyyttä, jälkimaku napakan greippinen, hienoisen yrttinen. Hyvä ja toimiva kesäolut. Oikeastaan hyvinkin toimiva lajissaan.
Tuomio: Perustoimiva sessio-olut kesäpuuhiin. Mukavan aromaattinen, sopivan pureva ja selkeälinjainen kokonaisuus.
Pisteet: 34/50