Olutkellari: Hiisi x Donut Island Frisco

Hiisi x Donut Island Frisco

Retron limupullon mieleen tuova olut Oksasen Mikan kiertolaisbrändin alta. Valmistettu tuttuun tapaan HIISIllä ja jostain muistan lukeneeni, että kyseessä olisi munkkipanimon suosituin tuote. Oluen hauska nimi tuo itselleni mieleen leppoisan hyväntuulisen Eastside Connectionin Frisco Disco –funkahtelun, mutta ilmeisesti tarkempi viittaus osuu 80-luvulla Isoroballa vaikuttaneeseen, samannimiseen discoteekkiin. Sen verran maalaisjonne olen, ettei tuosta sen kummempia tietoja ole muisteista kaivaa.
6,2-prosenttinen single hop IPA on humaloitu Citralla. Vaalea väri myötäilee männävuosien Friscon limonadin värimaailmaa ja tuo omalta osaltaan nostalgiaa matkaan. Hyvä, joskin paikoin vähän raskas IPA, ei siinä mithään.

Hiisi x Donut Island Frisco
Kauniin kellertävä, kevytvaahtoinen olut. Tuoksussa melko ympäripyöreää ja sitrusvetoista hedelmää, ei suurta raikkautta vaan tuhtia tropiikkia. Vaalea maltaisuus on kevyen makeaa, taustalla on vienoa yrttiä.

Maultaan samoilla linjoilla. Sitrusvetoinen hedelmäisyys on laveaa, mutta myös aika tasapaksua. Greippinen, hieman yrttinen purenta on napakkaa ja tuo kokonaisuuteen eloa. Jotenkin vähän raskas vaikkakin sinällään pirteä tunnelma tässä on. Ei aivan omia makutarpeita hyväilevin vaihtoehto IPA, vaikka kohtalaisen hyvin toimiikin.

Tuomio: Napakka, Citran täyteinen IPA.


Pisteet: 33/50