Olutkellari: Kotiolut: Hangaround & Nobody 40250

Hangaround & Nobody 40250

Vanhojen kotihuudien omaa olutta. Kyllä kelpaa! Hangaround & Nobodyn kotioluellinen kaupunkikierros vie meidät tämän American Pale Alen myötä Lohikosken seutukunnille. Alueelta löytyy meikäläisenkin lyhytaikainen lapsuudenkoti ikävuosien 0-2 väliltä ja alueella tuli majailtua vuoden verran myös opiskelujen jälkeisen Jyväskylään paluun aikoihin.
Olutsatamaankin tulossa oleva kaksikko on kehitellyt kesäksi parikin kaupallista keitosta, mutta tämä olut on tosiaan kotipanimon proto-/kehitysosaston antia. 5,6-prosenttinen, Over the Top Hopped American Pale Ale –maininnan perusteella jenkkivoimin aateloitu APA osuu hyvin kesäisten kevätpäivien teemaan. Kepeä, ei liian raskas ja sopivan pureva olut toimii varsin hyvin, vaikka pientä viilausta hedelmäisyyden lisäämiseksi ja rungon taustatukevuuden saralle voisi tehdäkin.

Hangaround & Nobody 40250
Kaunis, vaaleahkon keltainen olut kohtalaisella vaahtokerroksella korostettuna. Tuoksu on tasaisen sitruksinen, hivenen yrttinen ja vaalean hedelmäinen. Korkeintaan keskirunsas, mutta raikas ja toimiva kumminkin.
Maku jatkaa samaa linjaa. Miedohko, raikas ja kesään sopiva. Sitrus puree mukavasti, yrttisyys on ehkä enemmälti osa kevyen mausteisuuden sävykkyyttä ja hedelmäisyys miedonlaista. Nyt maistuu myös havu, mikä tehostaa virkistävää vaikutusta. Runkoa voisi olla enemmän pureksittavissa, vaikkei tyyli mallasta makuun yleensä niin kaipaakaan. Se auttaisi kuitenkin ottamaan oluesta paremmin kiinni ja samalla jämäköittäisi olemusta sopivasti.
Tällaisenaan 40250 on toki maistuva ja kepeä janojuoma melko lempeällä, mutta riittävällä katkeruudella ryyditettynä. Tykkäsin!