mainos

Olutkellari: Magic Rock Cannonball

Magic Rock Cannonball

Ja sitten puhetta IPAsta, joka napsuu allekirjoittaneen kohdalla aika napakasti maaliinsa. Muumilaakson tuntemattomammilla möngertäjillä koristeltu, vehreän värityksen saanut juomatölkki on käytännössä vakioitunut ostoskorini sisältöön Alkon puolella asioidessani. Modernien brittipanimoiden aallon terävämpää kärkeä edustavan Magic Rockin Cannonball IPA irtoaa monopolista (yleinen hintataso huomioon ottaen) ihan kohtalaiseen reilun neljän euron hintaan ja tarjoaa vastinetta koko rahalle. Se on myös yksi panimon tuotekirjon kulmakivistä, enkä lainkaan ihmettele miksi.
Cannonball on kaunis ja samea IPA, jonka monipuolisesta makumaailmasta päävastuussa ovat Amarillo-, Centennial-, Citra-, Columbus-, Magnum- ja Simcoe –humalat. Kevään ja alkukesän aikana tuotetta on tullut tutkittua useammankin tölkin voimin, eikä sen tunnelman perhana tunnu minnekään kaikkoavan. Hieno olut.
Cannonball is an India Pale Ale in the true tradition, high in alcohol and massively hopped to survive a long sea voyage. We don’t want you to wait though, take a swig and let the flavour explode on your palate. Tropically fruity, resinous hops compete against a sweet malty backbone, while a rasping bitterness builds to a mouth puckering crescendo. Our hop bomb will blow you out of the water.
Magic Rock Cannonball
Kullankeltainen, samea ja kauniisti vaahtoava olut. Tuoksu on raikkaan havuinen, tuoreen greippinen ja—  vaalea trooppinen hedelmäisyys saa jossain määrin myös hedelmälihaista pyöreyttä osakseen. Hyvin toimiva paketti.
Myös maku on kohdillaan. Sitruskuorinen, greippinen rutistus on läsnä aivan alkumetreiltä lähtien ja saa odotetusti lisäpontta kohti pitkää ja napakkaa jälkimakua kuljettaessa. Mukana on myös hyvä annos mäntyistä tuoreutta tropiikin (edelleen vaaleiden) hedelmien ollessa jälleen käsinpuristettua laatutyötä – hienoisesti hedelmälihaa olisi tarjolla siis. Raikas, mauiltaan monipuolinen ja piristävän tuore IPA melkolailla omien makumieltymysten harhaisilta poluilta. On hyvä, oikein hyvä.
Tuomio: Aromirikas, melko runsas ja raikas IPA allekirjoittaneen makuun kohdistettuna.
Pisteet: 41/50