Olutkellari: Maistilan Pärske

Maistilan Pärske
  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 4,2
  • Panimo: Maistila, Oulu, Suomi

Saatiinhan se toinenkin oululaispanimo pullossa Jyväskylään. Länsiväylästä mukaan napattu kesä-APA Pärske osoittautuikin varsin päteväksi tuotteeksi omassa tyylilajissaan, eikä häpeile hitusen kevyemmän vahvuutensakaan puolesta – makua ja purentaa löytyy varsin esimerkillisissä määrin ja rohkenen väittää tässä olevan yksi viime aikoijen parhaista kauppavahvuisista humalaherkuista mitä olen lasiini kaatanut.
Pärskeen etiketti, nimi ja kuvaus sointuvat hyvin yhteen ja vaikkei kokonaisuudella ehkä tahallisesti sateiseen Suomen kesään viitatakaan, koin kostean alkukesän illan aika optimaaliseksi tilaisuudeksi pikku pärskähtelyyn. Kaitpa se optimaalisin paikka olisi Nallikarin helteiset sannat, mutta mitäs laittavat oluelle sinisen kala-aiheisen etiketin ja kostean nimen. Nih. Tai no kyllä mä tän grillihommienkin kanssa aion myöhemmin testata. Toimii varmasti.
Pärske on kullankeltainen, kepeä mutta luonteikas kesäolut. Se on kalana vedessä tirisevien grilliantimien keskellä ja puistopiknikeillä.
Maistilan Pärske
Vaalea, runsaan ja kestävän vaahdon nostava olut. Tuoksu on raikkaan greippinen, kevyen pihkainen ja runsaamman havuinen. Tropiikin hedelmät kaikuvat taustalla rungon ollessa vaalea, kevyen keksinen ja taustalla pysyttelevä.
Maku on hyvä. Kauppatarjonnan kirkasta kärkeä. Maku vuorottelee pirteän ja lopussa hyvin purevan sitruksen ja trooppisen hedelmäisyyden kyllästämän havuisuuden tunnelmissa ollen kesäisessä kepeydessään hyvin aukoton ja vakuuttava ilmestys. Lopussa on myös vienoa yrttisyyttä ja paikoin löytyy ehkä pihkaakin, vaalean mallaspohjan tarjotessa tuen lisäksi tuoksussa mainittua keksimäisyyttä. Oivallinen kesäolut Oulusta, todella hyvin viimestelty humalaherkku lajissa, jossa tasapaksua ylitarjontaa on nykyisin kyllästymiseen asti. Painakaa nimi mieleen.

Tuomio: Pureva, riittävän syvällinen mutta kesäisen kevyt ja kesä-APA.
Pisteet: 36/50