Olutkellari: Mallaskosken High Hopes Oat Pale Ale

Mallaskosken High Hopes Oat Pale Ale

Lakeuksien kevätuutuus saapui kauppoihin kovin odotuksin. Ironisen kyynisesti nimetyt mallaskoskelaiset ovat saaneet ihan positiivista palautetta maistajiltaan ja etenkin Suomen kesän kosteudesta innoituksensa saanut, viime vuoden suosikki Rainy Summer nousee usein olutkansan huulille Seinäjoen antimista puhuttaessa. Tuokin olut tuli panimolta jokin aika sitten maistettavaksi, mutta käsitellään nyt ensin tämä tuoreempi uutuus eli kauraisa High Hopes OPA.
Vaikka panimon kotisivut jostain syystä ruista reseptiikkaan liputtaisi, on kyseessä etiketissäkin todettu Oat Pale Ale. Magnumilla, Cometilla ja Citralla humaloitua olut on kehunsa ansainnut ja on jälleen yksi hyvä vaihtoehto kesän rennompaan oleiluun.

Syksyn koittaessa Pohjanmaalla pysytellään visusti kotosalla laskien päiviä seuraavaan kesään, suunnitellen mitä kaikkea voisimmekaan tehdä, jos se ensi vuonna olisi lämmin ja aurinkoinen. Tämä on tärkeä rituaali, jonka ansiosta selviämme pitkän ja pimeän talven yli suhteellisen selväjärkisinä.

Siitäkin huolimatta, että talven suunnitelmat kovin harvoin toteutuvat, tämä High Hopes Pale Ale on yhtä pehmeä ja maukas, kuin ovat haaveemme tulevasta kesästä.
Mallaskosken High Hopes Oat Pale Ale
Oranssi, vaaleavaahtoinen olut. Tuoksussa vaaleaa maltaisuutta, pehmyttä hedelmäisyyttä ja sitrusta yrttien kera. Aika vieno, odotteleva.
Maultaan runsaampi ja sopivan napakkakin. Vaaleaa, hieman nahkean leipäisää mallaspetiä vasten painautuu yrttinen, sitruksisen naseva ja terävä humalointi. Sen ote kiristyy nopeasti heti alkuvaiheilla pysyen hyvällä tuntumalla rapeaan loppuun saakka. Seurana sillä on kevyttä hedelmäisyyttä, kokonaisuuden ollessa jämäkkä, silti raikas ja tuoreen pureva. Hyvä paketti kesää ajatellen, eikä pieni kesäillan viileyskään hallaa tee.
Tuomio: Napakka ja tuore OPA sopivalla rungolla ryhditettynä.
Pisteet: 32/50