Olutkellari: Mallaskosken Pitch Black Porter

Mallaskosken Pitch Black Porter

Illat pimenevät, päivät lyhenevät ja myös oluet tummenevat. Pitch Black on Mallaskosken uusi talvikauteen istuva portteri, jossa lisämausteena on käytetty kuubalaista, Lappajärven Kaffinassapaahdettua kahvipapua. Makumaailmassa löytyy kahvin lisäksi tuntuvasti suklaata ja paahteisuutta.
Kauppavahvuinen portteri on aina vähän sellainen tuotos, miltä kukaan ei etukäteen odota mitään. Aika ajoin niidenkin joukosta löytyy kuitenkin helmiä, jotka olisivat tietty sitäkin kirkkaampia, mikäli ne olisi suoraan ”oikeaan” vahvuuteen tehty. Mallaskosken syysuutuus on kuitenkin sen verran vakuuttava kaikessa kahvisuudessaan, ettei sen äärellä suuremmin tule vahvuusasioita murehdittua.
Synkkää pohjalaasta mielenmaisema –saagaa nimellään jatkava Pitch Black Porter on tosiaan kauppavalikoimista löytyvä, lappajärveläisessä paahtimossa paahdetulla kuubalaiskahvilla maustettu portteri, joka kannattaa kokea, mikäli kahvioluet vähänkään uppoavat. Ja miksei muutenkin, sillä sen makumaailmaan tuo rungon tietty keveys sopii hienosti kahvin jyristessä omissa syvyyksissään… Kokeile, jos et muuten usko.
Black weather, black coffee, black beer. Combine and you get a Pitch Black Porter.
Mallaskosken Pitch Black Porter
Tummanpuhuva, keskirunsasvaahtoinen olut. Tuoksu on hyvin runsasta kahvisuutta annosteleva, hienoisen nokinen, paahtuneen maltainen sekä kuivan suklainen. Takana potkii kiva kahvipapuinen mausteisuus, kokonaisuuden ollessa hyvinkin pätevältä vaikuttava, paahteinen ja talvinen nautinto.
Sama meno jatkuu maun puolella, eikä kauppavahvuus koidu kohtaloksi. Kahvinen runsaus ei niin jämäkkää runkoa vaikuta kaipaavan, vaan toimii hienosti oman runsaan ominaismakunsa varassa. Toki alla vaikuttava, paahteinen maltaisuus antaa kohtalaista lisätukea. Taas kuivaa suklaata, lopussa sitä maustettakin. Jälkimaku on monipuolisen kahvipapuinen, paahtunut ja varsin runsaanlainen. Ja se jatkuu pitkääääään… Erittäin hieno työnäyte kauppavalikoimiimme.
Tuomio: Vahvan kahvinen ja talvinen kauppastout, joka todistaa, että vahvuus on vain numeroita.
Pisteet: 35/50