Olutkellari: Moose On The Loose Shy

Moose On The Loose Shy

Porin reissuun lähdettäessä yksi oli varmaa: kaupungin hirvisintä, hirvehintä, hirveisintä vaiko hirveintä olutta oli saatava. Moosea siis! Kotimatka alkoi Yyterissä loikoillun lauantain iltapuolella ja hiljainen Mikkolan Citymarket sai katsastamaan tarjontaansa vähän tarkemminkin. Budjettifestarointi kuitenkin jätti useammankin kiinnostavan oluen sun muun ruokatuotteen hyllyyn, mutta ulos tultiin kuitenkin kahden uuden panimotuttavuuden voimin. Moose on the Loose oli näistä toinen eli homma eteni käsikirjoituksen mukaan.
Moose On The Loose Shy
Koriin osui kaksikin panimon olutta, joista ensin korkkasin ujon Golden Alen eli Shyn. Sen kyljessä kun luki, että ensimmäinen Porissa valmistettu hirviolut ja maistopäiväkin sattui olemaan miellyttävän aurinkoinen, vaikka iltaan kääntynyt jo olikin. Aiemminhan Kalle on käynyt Paloaseman Panimolla olutta tekemässä, mutta nyt perhepanimo on jo päässyt täyteen käyntiin omillaankin. Mitä nyt Raumalla näkyivät tätä juttua kirjoittaessa jotain porailevan
Mutta Shy on siis Golden Ale, joka on humaloitu jenkkien Willamettella sekä brittien aina niin ihanalla East Kent Goldingsilla. Hieno perusgoldeni 4,5-prosenttiseen runkoon hyvin istutettuna. Ei pöllömpi aloitus, vaikka hirveistä alussa tarinoinkin. Murre-juttuja, nääs…

Moose On The Loose Shy
Utuinen, vaalea, keskirunsaan mutta nopeasti laskevan vaahdon kuorruttama olut. Kesäinen tuoksu toimii. Mukava— kukkaisuus yhdistyy aromaattiseen ja tasapainoisen hillittyyn sitrushedelmäisyyteen. Taustalla on sopivaa hunajaisuutta ja kevyttä hedelmää. Konstailematon ja puhutteleva Golden Ale ilman sen suurempia kummallisuuksia. Kaunista.

Sama tahti jatkuu maun puolella. Kukkainen vire saa myös ruohoyrttisempää otetta, sitruksen tarjotessa myös hyvää purentaa maun loppuosissa. Hunajaa, kevyttä ja vaaleaa hedelmää. Pohjaltaan mukavan tasainen, keskirunsaan humaloinnin tarjotessa sopivia makupiikkejä matkan varrella. Sitruksen läsnäolosta huolimatta enemmän brittihenkinen, tasapainoinen ja miellyttävän makuinen vaalea ale. Perusjuttujen äärelle on kiva palata ja Shy tekee siitä hyvinkin maistuvaa puuhaa. Hieno ensiolut panimon omista sammioista!

Tuomio: Sopivan pureva, mukavan aromaattinen Golden Ale ilman turhaa kuorrutusta. Tasapainoinen ja paikkansa hyvin täyttävä.

Pisteet: 34/50