Olutkellari: Nokian Keisari Wiener Lager

Nokian Keisari Wiener Lager
  • Tyyli: Vienna Lager
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: Nokian Panimo, Nokia, Suomi
Nokian Panimolta on ilmestynyt kauppoihin parikin kevätuutuutta, joista ensimmäisenä löysin tämän punakan Wiener Lagerin. Lajityyppi jää usein aika vähälle huomiolle, sillä se ei suoranaisesti kuulu omiin lagersuosikeihini. Perushellesit ja muut ohittavat sen yleensä melko selvästi ja värikkäämpää lageria janotessa päädyn mielummin tummempien Dunkelien tai ryhdikkäämpien Bockien puoleen. On Wienereille kuitenkin paikkansakin, kuten tämä nokialainen osoittaa.
Vienna-, Red Active- ja Munich –maltaiden varaan rakennettu, Saazilla ja Magnumilla humaloitu olut on näet varsin tasapainoinen, sopuisasti sekä mallasta että humalan sivallusta tarjoava kokonaisuus. Mallaspuoli voisi toki tarjota vähän runsaampaakin esiintuloa, mutta mitenkään keskeneräiseksi tai vajaaksi makumaailmaa ei minusta voi haukkua. Helposti lähestyttävä ja maistuva, punertavamman tyylisuunnan lagerolut, jonka ääreen voisin kuvitella palaavani toistekin.
Hauskoja näkemyseroa näemmä löytyy, sillä Reittausblogissa taas kaivattaisiin terävämpää humalaniskua runsaan maltaisuuden pariksi. Minusta juuri toisinpäin, eli maltaaseen lisää volyymiä hyvällä tasolla olevan katkeron ja humala-aromin rinnalle. Totuus on sitten siellä jossain…
Punertava, wieniläistyyppinen pohjahiivaolut. Tämä mm. vienna-maltailla tehty täysmallaslager vie nauttijansa wieniläisten kristallikruunujen alle valssin pyörteisiin. Vaahto kuin keisarinna Sisin tanssiaispuvun helma, maku soi kielellä kuin sinfoniaorkesterin lento, allegro ja adaggio.
Nokian Keisari Wiener Lager
Punertava, valkean vaahdon nostava olut. Maltaaseen nojaava tuoksu tarjoaa leipäisyyttä, kevyttä toffeeta ja hentoa mausteisuuttakin. Humalapuoli on esillä kevyemmin ja tuo tuoksuun sekä yrttiä, kukkaisuutta että hienoista hedelmääkin.
Maussa tuo humalan yrttinen puoli saa parempaa otetta ja onkin lopussa tyylin sopien kohtalaisen napakalla tuulella. Paahtoleipäinen, hieman tumma maltaisuus on toki vahvana läsnä antaen myös tuoksussa mainittua toffeeta hieman mukaan. Jälkimaussa on yrtin lisäksi ruohoa ja kukkaisuutta, eikä kokonaisuus lainkaan pöllömpi ole. Tasapainoista ja maistuvaa lageria.
Pisteet: 33/50