Olutkellari: Rogue Farms 4 Hop IPA

Rogue Farms 4 Hop IPA
  • Tyyli: Session IPA
  • Alk.%: 4,5
  • Panimo: Rogue Ales, Newport, Oregon, USA

Jenkkipanimo Roguen humalalajikemäärän mukaan nimettyjä oluita löytyy markkinoiltamme parikin. Aiemmin käsitelty, Alkosta saatavilla oleva seitsemän lajikkeen 7 Hop IPA oli lajissaan varsin toimiva esitys ja samaa voi sanoa kauppavahvuisesta 4 Hop IPAstakin.
Roguen oman ranchin toimintaa sivuttiinkin jo tuossa 7 Hopin yhteydessä, joten siirrytään asiassa hieman oikoen eteenpäin. 4 Hop IPAn monipuolinen mallasrunko koostuu seuraavista raaka-aineista: Rogue Farms Dareâ„¢, Riskâ„¢, Dareâ„¢ R-1, Dareâ„¢ R-3, Maier Munich & Dextra Pils ja humalointi on nimen mukaisesti hoidettu neljän lajikkeen voimin: Rogue Farms Rebel, Freedom, Yaquina & Alluvial Hops. Toimivaa menoa alusta loppuun.

Rogue Farms 4 Hop IPA
Utuinen, täyteläisen keltainen olut kauniilla vaahdolla. Aromaattinen tuoksu on runsaan trooppinen, sitrusvetoinen ja aprikoosisen kutsuva. Ananasta, passionia ja sen sellaista. Ehkä kevyttä havua ja yrttiäkin.
Maku ei aivan tuoksun tykitykseen runsaudessa yllä, vaikka vahvan trooppinen henkäys suuhun vyöryykin. Sitrusveto on tuoksua dominoivampi maun ollessa nenätuntumaa kulmikkaampi ja rouheampi. Toki sitä aprikoosia serkuksineen kivasti löytyy, mutta greippisempi takapotku jyrää lopussa tehokkaasti yli. Varmasti lajissaan kauppavedosten huippua makujen runsauden suhteen. On hyvä.
Tuomio: Varmaotteinen ja vakuuttava session IPA.
Pisteet: 35/50