Olutkellari: Ruosniemen Lomittaja Saison

Lomittajia on Ruosniemestä nähty muutamiakin ja maan tapojen mukaisesti sellainen sopii tehdä myös kaupan hyllyihin soveltuvaksikin. 4,7-prosenttinen Lomittaja Saison on perusvarma kesäjuoma ilman lajityypin kauneutta häpäiseviä kommervenkkeja – kevyt ja aurinkoinen saisonolut siis. Panimo laitteli näytepullon tulemaan jo hyvissä ajoin takatalven nahistellessa myöhässä olleen kevään kanssa, joten maistohetki piti sovittaa neljän seinän sisälle. Se ei haittaa, sillä olut tarttuu varmasti mukaan myös kesärientoihin ja on varma valinta pakomatkoille mökkimaisemiin.

”Lomittaja painaa duunia, kun agronomi on Kanarialla. Kuulaassa kesäillassa navetasta kantautuvat huudahdukset merde, je suis Markku ja mon amour avautuvat kielitaitoisille. Työpäivän jälkeistä parfymointia ei peitä hedelmäisinkään parfymointi.”

Ruosniemen Lomittaja Saison
Vaaleankeltainen, samea ja varsin kaunis, pirteän näköinen olut. Tuoksu on sopivan runsas, saisonmaisen kepeäluonteinen ja virkistävän kesäinen. Oikeastaan aika aurinkoinen. Siinä pientä sitruksista virkeyttä, yrttistä saisonmausteisuutta ja vaalean viljavaa maltaisuutta vaalean hedelmäisyyden sointuessa mukaan sopivalla kepeydellä.

Makumaailma on tuoksun tavoin toimiva ja runsasmakuinen kokonaisuus pelaa hyvin yhteen kauppavahvuuksissakin. Kirpeän sitruksinen alku saa nopeasti seuraa paksummasta belgihiivan mausteisesta aallosta, jonka jälkeen suunta kääntyy taas sitruksisemman happamuuden ja yrttisen purevuuden tielle. Vaaleat sävyt ja puolivälin paikkeilla löytyvä vaalea ja sitruksen sävyihin yhtyvä hedelmäisyys korostavat pirteää ja virkistävää makumaailmaa hyvin. Olut tuntuu suussa mukavan pehmeän kirpeältä sen vyöryessä makujensa kanssa joka puolelle. Toimii erittäin hyvin.

Tuomio: Tasapainoinen ja runsasmakuinen kesäsaison.

Pisteet: 35/50