Olutkellari: Sloop Juice Bomb

Sloop Juice Bomb
Jo nimellään vahvaa osviittaa luonteestaan antava Juice Bomb toi Sloop Brewing Companyn kellaristinkin tietoisuuteen. Vuonna 2011 toimintansa aloittanut panimo New Yorkin pohjoispuolella, jonka löytää melko kivasti Hudsonjoen itälaitaa seuraillen.

Alkujaan oluet pantiin Elizavillessa, mutta vuosi sitten valmistunut uusi tuotantolaitos siirsi toiminnan aiempaa etelämmäksi, East Fishkilliin. Elizavilleen jäi kuitenkin tap room ja ilmeisesti jonkinlainen koko perheen maatilakohdekin, mutta hanatavaraa saa myös uuden tuotantolaitoksen vierailukeskuksesta.

Juice Bomb on samea ja mehumaisen hedelmäinen New England (tai kuten tölkki sanoo, North Eastern) IPA, joka ei ehkä aivan LICin Higher Burnin’nin tasolle yllä, joskaan ei paljoa pahemmaksi tässä pelissä kyllä jää.

Sloop Juice Bomb
Tasaisen keltainen, läpinäkymättömän samea ja valkean vaahdon korostama olut. Aika mehumainen näky. Tuoksu on paksun hedelmäinen. Trooppinen? Kyllä, mutta enemmälti silti ”hedelmäinen”. Vaikea selittää, mehusmoothie on ehkä lähinnä tätä. Aprikoosi, papaija, appelsiini, passion ja melko tuhti sitrus… Tuorepuristettuna, sitrus kuorineen päivineen. Nyt on hieno tuoksu!
Makukin on kohdillaan. Sameuden voi maistaa ja oluen nimikin on helppo ymmärtää. Mandariini, aprikoosi, passion, papaija ja kiivi… Tuota linjaa edetään aika muhevissa tunnelmissa mukavan greippisyyden kutitellessa sopivasti taustalla. Loppuliu’ussa greippiä on runsaammin ja se vähän puhdistaakin tuon hedelmämehun tuhtia tuntemusta. Katkeraksi lopetusta ei silti suuremmin voi kuvailla.— 
On kyllä todella hedelmäinen IPA! Just bueno.
Pisteet: 40/50