Olutkellari: Stigbergets Lumor

Stigbergets Lumor
Stigbergets Lumor

Tilasin pienen tauon jälkeen pullollisen toissakesän kohupanimonakin toimineen Stigbergetsin makuja, eikä se taika ole minnekään ajan mittaan kadonnut. Aurinkoisesti nimetty Double IPA osui tämänkertaiseksi valinnaksi ja kyllähän tuo makumaailma mieltä mukavasti lämmitti.

Lumor on runsas, silti napakka ja samea humalapommi, jonka valmistuksessa on ilmeisesti käytetty myös luomuhunajaa, joskaan etiketissä siitä ei mainintaa olekaan. Makuunkaan pörriäisnektari ei tunnu maustettaan antavan,—  vaan varsin hedelmäisen rehevissä tunnelmissa siellä edetään. Oluen oli kai alkujaan tarkoitus olla kirkas, mutta nähtävästi näin ei käynyt ja uusintapainoksissa päätettiin seurata samaa sameuden trendikästä polkua… Ei haittaa, kunhan maku vain on kunnossa. Ja onhan se.

Stigbergets Lumor
Trendikkään samea, vaaleankeltainen ja valkeavaahtoinen olut. Tuoksussa sitruksenkuorta, greippiä ja vaaleaa tropiikin hedelmää – ananas, aprikoosi ja persimon etunenässä. Aromaattinen, mutta myös varsin suoraviivainen.

Maku on hieno. Kypsää sitrusta, limenkuorta ja purevaa greippiä. Lopussa pientä pippurin ja yrtin potkua, yleistunnelma vaalean samea, hedelmälihaisa. Nektariinia, ananasta ja aprikoosia ainakin, ehkä punaposkista persikkaakin. Tyylikäs ja hienosti viimeistelty.

Tuomio: Hyvää jatkoa samean IPA-suunnan kasvavalle kirjolle.

Pisteet: 40/50