Olutkellari: Swannay Sneaky Wee Orkney Stout

Swannay Sneaky Wee Orkney Stout
  • Tyyli: Stout
  • Alk.%: 4,2
  • Panimo: Swannay Brewery, Orkney, Swannay by Evie, Skotlanti

Maahantuoja toimitteli pienet maistiaiset syksyn uutuuksista ja tämä kauppavetoinen, aromihumaloitu skottistout valikoitui paketin ensimmäiseksi lasiinkaatujaksi. Swannay Breweryhän aloitti toimintansa Highland Brewing –nimisenä, mutta vaihtoi nimensä pari vuotta sitten välttääkseen maantieteellisen sekaantumisen manner-Skotlannin ylämaihin. Swannayhan operoi maan pohjoispuolella, tuulisilla Orkneyn saarilla, joten nimenvaihdos oli ihan järkeenkäypä.
4,2-prosenttinen Sneaky Wee Orkney Stout on humaloitu Celeialla, El Doradolla, Hallertau Northern Brewerillä, Motuekalla sekä Northern Brewerillä. Sen rungosta löytyy ohran ohella vehnää ja kokonaisuus on kuin kevytversio kotoisasta Siperiasta. Mukava lisä kauppavalikoimiin, joissa Swannayta näkyy nykypäivänä olevan tarjolla kohtalaisen hyvin.

Swannay Sneaky Wee Orkney Stout
Tummanruskea, punertava ja mukavasti vaahtoava olut. Tuoksu on paahtuneen maltainen, greipin ja havun henkimää aromaattisuutta esittelevä. Kutsuva, ehkä hieman kapea, mutta kokonaisuutena kehuttava.
Maku antaa enemmän. Mieleen tulee jopa kevytversio Siperiasta… Paahteisia, hyvin tummia sävyjä tarjoilevaa mallasta, hentoa nokisuutta ja hyvin raikasta greipin sekä havun tahdittamaa humalan tunnelmaa. Tuntuma ei tietty järin runsas ole, mutta maun syvyys ja monipuolisuus miellyttää. Erittäin kunnioitettava suoritus, pakko myöntää.
Tuomio: Rennosti aromihumaloitu laatustout skottisaaristosta.
Pisteet: 35/50