Olutkellari: Tallinnan olutkauppojen valikoimat – Toukokuu 2018

Kuvamateriaalia Tallinnan olutvalikoimista. Vanhankaupungin sympaattinen ja pienikokoinen Õllepood lienee yksi tunnetuimmista oluen erikoisliikkeistä kaupungissa.
Tallinnassa tuli tosiaan käytyä ja vaikka omat ostokset melko maltillisiksi jäivät, tuli reissun aikana sivistettyä itseään kaupungin erikoisliikkeiden suhteen ja napattua mukaan myös valikoiman laajuutta todentavia kuvatallenteita. Aivan jokaista hyllyä en arvatenkaan lähtenyt kuvailemaan, mutta uskoisin että leijonanosa valikoimasta on digifilmille päätynyt. Lopun bonusrastina oli Eckerön M/S Finlandia olematon oluthylly, josta muutamaa Põhjalan tuotetta kumminkin sai.
Lisätietoa ja tunnelmia käydyistä paikoista löytyy laajemman matkaraportin puolelta. Tässä jutussa esitellään koottua kuvamateriaalia valikoimista. Kuvat kannattaa klikata isommiksi, notta niistä jotain selvää saapi. Tässä vielä matkaraportti:

Kuuma viikonloppuloma Tallinnassa

KOHT BAR, Lai 8

”Jenkkihylly”

Kohtin valikoimasta taisi jäädä yksi sivu kuvaamatta, samoin ravintolan kylmäkaapit. 700 olutta kaiken kaikkiaan tuolta pitäisi löytyä sekä kotiin ostettavaksi että paikalla nautittavaksi.

— SIP, Telliskivi 62

Noin viidennes koko kaupasta.
Viro-hyllykön takaa pilkottaa samanmoinen rivi kylmäkaappeja.
SIPin kuvastosta uupuvat mm. siideriosasto ja viinivalikoima, mutta myös muutama hyllyväli ja pöydällinen oluttakin. Kuvissa näkyy ehkä 70% olutvalikoimasta.

— UBA JA HUMAL, Võrgu 3

Uba ja Humal tarjoaa myös jonkinmoisen valikoiman kahvituotteita ja rekvisiittaa.
Selkeälinjainen tila täynnä mielenkiintoista tavaraa.
Kassan seinustaa…
Ja oma 20. hanan Tap Roomikin.

— TAPTAP TALLINN, Rotermanni 2

Taptapissa silmä lepää monella tapaa. Vasemman ylänurkan tötterö on myllynajoista muistuttava jyvätuutti, jollaisia taitaa olla jokaisessa alakerran tilassa – myös Flammissa, jonne ne toivat aivan omaa tunnelmaansa.
Toinen Taptapin isoista hyllyistä.
— 
Taptapista jäi kuvaamatta toinen suuremmista hyllyistä, joka oli sijoitettu lasiseinän taakse. Lambic-osastokin tulee jatkossa laajenemaan ja etinkin Cantillonia kannattaa täältä käydä kärkkymässä.

KAUBAMAJA TODUMAAILM, Viru Keskus

Ylähyllyn siiderit
Britit ja osa virolaisista.
Lisää virolaisia ja parit muut.
Virolaisia…
Ehytläinen kauhukuva on Virossa jo tätä päivää:
Kannabistuotteet ovat hivuttautuneet jo lonkerontölkkien läheisyyteen ruokakaupassa. Kukaan ei huomaa Rodenbachia tai Liefamansia koska limuviina ja turmio.grg
Kaubamajan valikoima on tosiaan varsin kivalla tasolla ja kuvista uupuu Bevogin lisäksi muutama muukin tölkkiolut ja 0,75-litrainen pullotuote. Siideritarjonta on myös moninpaikoin vertailukelpoinen ja eväspuolikin hoituu tästä ruokakaupasta näppärästi.

ECKERÖ M/S FINLANDIA

Eckerön varaan ostoksia kannata jättää, ellei sitten kaipaa laatikollista Virmalisediä, Must Kuldia tai vaikkapa Uus Maailm, jotka kaikki varsin mainioita oluita ovat.