hartwall mainos

Olutkellari: The Flying Dutchman Tight Lipped Dry Humored Why So Serious Nordic Berry Sour

The Flying Dutchman Tight Lipped Dry Humored Why So Serious Nordic Berry Sour

Fit flipped skinny dipped… Melkoinen sanaleikittely hullulta hollantilaiselta jälleen kerran. The Flying Dutchman Tight Lipped Dry Humored Why So Serious Nordic Berry Sour jatkaa palkitun kiertolaisemme mielenkiintoisten oluiden sarjaa. De Proefilla valmistettu sour ale on maustettu pohjolan luonnonantimin, pihlajanmarjojen, mustikoiden ja puolukoiden antaessa sille sen marjasmoothiemaisen värin ja punertavan happaman makukirjon.
Marjaisan keitoksen juonenkäänteissä on mukana ranskalaistammilastuista voimaa saava kypsytysprosessi sekä Nelson Sauvinilla suoritettu kuivahumalointi. TLDHWSS:n voi yhyttää lähimarketin hyllystä, tai ainakin Jyvässeudulla siihen on törmännyt useammassakin hieman laajemman olutvalikoiman kattavassa duopolin toimipisteessä.
Bury the smile in your arse is a lovely Finnish expression warning against the perils of excessive happiness. We at the Nomad Brewing Company frown on such advice and encourage smiling wide, even when the shit hits the fan. Wow, picture that. Keep those lips turned up although the beer is so sour your gums hurt and you feel like eating fresh rowanberries, lingonberries and blueberries. Just remember, it’s good pain, and keep grinning like a mad man. Going a full circle with the Finnish expressions, we’re sure you know what the fox said about the rowanberries. That’s right. Sour.
The Flying Dutchman Tight Lipped Dry Humored Why So Serious Nordic Berry Sour

The Flying Dutchman Tight Lipped Dry Humored Why So Serious Nordic Berry Sour
Kaunis, marjaisan punainen, vaaleanpunaisen vaahdon nostava, samea olut. Aika mehukas ilmestys. Tuoksu on hyvä ja yllättävän jämäkkäkin. Hapanta ja murskatun makeaa, punaista marjaisuutta löytyy hyvin, mutta kovin päällekäyvää se ei kuitenkaan ole. Mustikka lienee parhaiten tunnistettavissa, mikä oli myös hienoinen yllätys ottaen huomioon kahden muun marjan voimakas ja hapan makumaailma. Mehukkuus vei tällä kertaa voiton. Muutoin tarjolla on lempeää puumaisuutta, jonka olisin ilman tammilastuilmoitusta arvannut kevyen tynnyrivierailun tulokseksi. Herkullinen tuoksu…
Maultaan hieman tuoksua happamampi, eikä aivan niin paksun oloinen. Mustikat voi vieläkin poimia maun alkuvaiheilta, mutta loppua vie puolukka pihlajan suosiollisella avustuksella. Jälkimaku onkin terävällä ja napakalla tapaa marjaisan hapan, hieman katkerakin. Siemailukertojen lisääntyessä puolukka tuntuu vahvistavan otettaan lopussa entisestään. Tammilastut? No kyllä niitä siellä on, muttei samassa suhteessa kuin tuoksu antoi ymmärtää. Nelson Sauvin? Juu-u, mutta vaatii vähän jo keskittymistä syksyisen marjasatoa keskellä. Kokonaisuus on hyvä ja aluksi lempeältäkin vaikuttanut happamuus saa hiljalleen hiljentämään tahtia. On kyllä hieno nautiskeluolut.
Tuomio: Runsaan marjainen, hiljalleen happamuutensa paljastava olut hitaaseen nautiskeluun.

Pisteet: 36/50