Olutkellari: Whiplash Rollover Session IPA

Whiplash Rollover Session IPA
Yksi Pien-imperiumin maahantuontiin kuuluvista panimoista on mielenkiintoinen, Irlannin craftpiireissä kovassa nosteessa oleva Whiplash. Whiplash on toiminut vuodesta 2016, mutta sillä on jo vyöllään mm. irlantilaisten kuluttajien raadittama Beer of the Year –palkinto, bloggareiden armoittama Best Brewery –titteli sekä vahva ote maan parhaiden oluttehtailijoiden kärkijoukosta mm. Untappdin puolella.
Hommahan alkoi kahden työn kautta toisiinsa tutustuneen kaveruksen harrastusmuotoisena puuhasteluna. Sekä Alan että Alex työskentelivät jo valmiiksi panimoalan hommissa, mutta nyt oli aika tehdä jotain omannäköistä ja pitää siinä sivussa hieman hauskaakin. Kertaerien saama hyvä vastaanotto ja siitä nopeasti kasvanut kysyntä kuitenkin ajoi kummankin pian kokopäiväiseen yrittäjyyteen ja nyt Whiplashin oluita rahdataan myös maarajojen ulkopuolelle.
Whiplashilla ei käsittääkseni ole omaa panimoa, vaan oluet on valmistettu kiertolaistyyliin. Aluksi oluet valmistettiin Alexin ”oikealla” työpaikalla eli Rye River Brewingin vehkeillä, mutta nyt tuotanto näkyy keskittyneen Dublinin eteläpuolella toimivan Larkin’s Brewing Companyn tiloihin, mistä nyt maistelussa oleva Rollover-tölkkikin on lähtöisin.
Tästä vuodesta povataan erityisen kovaa ja tuotteliasta nuorelle panimolle ja mikä parasta, kuuluu se Pienen tuontijoukon vakionaamoihin jatkossakin. Levikkiä on tarkoitus myös saada omien puotien ulkopuolelle, minne ravintolavahvuista tavaraa menee toki jo muutenkin. Rolloverin ottaisin avosylin jonkin seutukuntani marketin hyllyyn.
Rollover on tosiaan 3,8-prosenttinen, sameaa koulukuntaa edustava Session IPA, joka on humaloitu Simcoella, Ekuanotilla, Citralla ja Mosaicilla. Tölkin etikettitaiteesta vastaa Sophie De Vere ja termi hop juice kuvaa itse tuotetta äärimmäisen hyvin. On muuten kirjanpitoni mukaan ensimmäinen irlantilaisolut Olutkellarin sivuilla koskaan…
Tölkit saatu maahantuojalta. Lisää ostan heti kun vastaan jossain tulee.

Whiplash Rollover Session IPA
Samea, hyvin samea eli mehumaisen smoothiemainen, hedelmäisen keltainen ja valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on hyvin trooppinen, runsaan greippinen ja voimakkaan oloinen. Tuhtia aromaattisuutta aprikoosin, persikan ja muiden mehevien, vaaleiden hedelmien muodossa. Tietty myös sitrusta. Aikas jees veto.
Maku vastaa tuoksua. Tuhtia hedelmää on siis tarjolla, mutta myös ihan kivaa sitrusgreippistä purentaakin. Sameus tuntuu myös kielen päällä. Muhkea tunnelma tursuaa pehmeää hedelmälihaa. Näitä tuoksussa mainittuja aprikooseja ja kumppaneita. Ai että. Menisi helposti runsaammastakin tuotteesta eli nyt on kyllä osuttu kokonaisuutena nappiin.
Kunnon humalamehua alusta loppuun. Näitä lisää!
Pisteet: 36/50