mainos
mainos

Olutmatkailijan blogi: Maistossa Brewfist / To Öl – Space Frontier

9.5. ja maa valkoisena taas…

Uusia elämyksiä etsivän olutmatkaajan valikoivan, mutta spontaanin ostoseulan onnistui viimeisimmällä visiitillä (entiseen) pitkäripaiseen läpäisemään italialaisen Brewfistin ja tanskalaisen To Ölin yhteistyössä panema Grape IPA:ksi mainostettu Space Frontier. Onnistuiko olut tarjoamaan ikimuistoisen matkan rypäiden ja aromihumaloinnin ihmemaahan vai jäikö lupas lunastamatta?

Brewfistin panimo näyttää sijaitsevan suurinpiirtein puolivälissä Milanon ja Parman välillä. Se on perustettu vuonna 2010 – ah niin kliseisesti – intohimosta olueen. Siinä kaikki tieto, mitä Brewfistista löysin.

Space Frontierin sisällysluettelossa mainitaan yhtenä osasena wine must. Kyseessä on ymmärtääkseni jonkinlainen viinirypäleistä puristettu erite, jonka tekeminen viininvalmistuksen ensimmäinen vaihe, mutta korjatkaa jos olen väärässä.

Sitten ei muuta kuin pullo auki ja arvioimaan. Väri on oranssinkeltainen. Sameutta jonkin verran. Ei juuri vaahtoa. Tuoksu on makea, trooppista hedelmää. Maku on aika tyypillistä IPA:a. Runko on melko kevyen oloinen, katkeroa löytyy jonkin verran ja se jättää myös kohtalaisen jälkimaun. Alko ilmoittaa 59,6 EBU:a. Rypälettä saa kyllä hakemalla hakea, mutta ehkä pieni häivähdys sitä kuitenkin esiin tulee. Ei kuitenkaan niin paljoa, että olisin monikkoa käyttänyt.

Ihan hyvä IPA, mutta pieni pettymys kuitenkin. Enpä ole muistaakseni vielä yhtään loistavaa italialaista olutta maistanut, eli siinä mielessä maa ei ole vielä onnistunut tätä olutmatkaajaa vakuuttamaan…

Mistä: Alkosta hintaan 5,78 €

Lyhyesti: Hyvä, muttei loistava IPA. Rypälemehu ei juuri mitään ihmeempää sävyä tähän onnistunut tuomaan. Hukkuu aika lailla humaloinnin alle varmaankin.

Hinta-laatu-suhde: Kohtuullinen. Hinta alkaa kuitenkin olla jo sen verran korkeahko, että toivoisi saavansa jo loistavaa kamaa.—