Olutmatkailijan blogi: Maistossa Pyynikin Saison

Aamulla tuli pohdittua saisonia tyylinä enemmänkin, joten tuntui jotenkin luonnolliselta korkata kuuman päivän päätteeksi sellainen. Vaikka olenkin kiistämättä hieman puolueellinen (eli omistan pari panimon osaketta) Pyynikin Käsityöläispanimon suhteen, niin hieman jännityksellä Pyynikin Saison silti auki sihahti. Etenkään vaaleissa kauppavahvuisissa oluissa panimo ei ole onnistunut makuhermojani aina täysin miellyttämään. Tuoreimpana esimerkkinä Juti #7 pale ale, joka oli muistaakseni melko mautonta. En tosin välttämättä kuulunut aivan kohderyhmäänkään. Toisaalta esimerkiksi Big 4 Sunin lakkasaison on mielestäni ihan onnistunut olut. Jännityksellä siis kaadoin tämän normi-saisonin lasiin ja kuvauksen jälkeen olikin jo tuomion aika.

Silmä: Kullankeltainen ja samea. Jättää lasiin reilun sentin mittaisen vaahdon.

Nenä: Mausteisuutta, ehkä aavistus vehnämaltasta peräisin olevaa aromia sekä selkeää sitrushedelmää.

Suu: Hiilihappoja löytyy, kuten saisonista kuuluukin. Alkumaku on hedelmäinen ja aavistuksen ehkä hapankin, taittuen sitten kuivaksi ja hieman pippuriseksikin. Kokonaisuus kuitenkin varsin raikas. Kuten väristä ja 5,5% vahvuudesta pääteltävissä olikin, on olut melko kevyt olematta kuitenkaan millään tavalla vetinen.

Mistä: Tampereelta Sokoksen Alkosta. Hintaa oli 4,73 €.

Lyhyesti: Mielestäni varsin tyylipuhdas kesäinen saison. Koska kyseessä on vieläpä yksi suosikkityyleistäni, niin ilahduttuhan tämä sydäntäni.

Hinta-laatu-suhde: Ok. Ei nyt aivan halvimmasta päästä, mutta laatuun suhteutettuna kuitenkin hyväksyttävä. Tulen hyvin todennäköisesti ostamaan toistekin.