Olutmatkailijan blogi: Pikapysähdys Konttorissa: Cool Head Brew Summer In Vermont ja Rodenbach Alexander

Humaltuneen oloinen mieshenkilö kävelee edestakaisin Verkatehtaankatua etsien muita Kärppä-faneja ja jututtamassa jokaista vastaantulijaa. Konttorin terasille oluelle poikenneet nuoret miehet pohtivat, millä tavoin alkoholia tulisi nauttia, jotta päätyisi samaan tilaan. Tulevat siihen tulokseen, että mahdollisimman vahvaa ja mahdollisimman nopeasti. Aurinko paistaa lämpimästi. On kevään lämpimin päivä ja perjantai.

Minä istun turvassa tältä kaikelta lähes tyhjän baarin nurkkauksessa edessäni parin desin maisteluannos Cool Head Brewin Summer In Vermontia. Olen tainnut hieman joutua trendin vietäväksi. Tätä en kuitenkaan malttanut jättää testaamatta. Samea Duoble IPA. Sameuden lisäksi tässä ei käsittääkseni kuitenkaan ollut juurikaan muita New England IPA:n piirteitä. Ei paljoakaan mehumaisuutta vaan katkeroa. Enemmänkin siis tupla-IPA, jossa tosin pehmeämpi suutuntuma. Alkoholia 8%. Ihan ok.

Taisi muuten olla ensimmäinen maistamani Cool Headin olut. Panimo näyttää sijaitsevan Tuusulassa ja sitä pyörittää brasilialainen sekä kaksi suomalaista. Hapanoluita, IPA:a ja stoutteja/porttereita. Trendikamaa. 4.7% Cool Mate kuulostaa kuitenkin siltä, että sitä voisin joskus testatakin.

Aikaa on vielä toiseen. Täytyy päättää, mitä seuraavaksi ottaisi. Konttorin remontti oli kyllä aika nopeasti ohitse. Seurauksena enemmän vaihtuvia hanoja ja sitä myötä vaikeampi päätös. Juuri muuta uutta en havainnut. Enpä tosin voi väittää mikään vakioasiakas olevanikaan.

Hanasta löytyy mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Omnipolloa, Põhjalaa, Schneider-Weisse TAP6… Vaikea valinta. Päädyn klassikkoon, jota en olekaan vielä maistanut: Rodenbach Alexander.

Annetaan Ratebeerin kertoa lisää: ”Rodenbach Alexander was brewed for the first time in 1986 on the occasion of Alexander Rodenbach’s 200th birthday and is now back by popular demand to the delight of beer lovers in Belgium and abroad. It is a blend of 2/3rd aged Rodenbach (100% 2 year aged beer) with 1/3rd younger ale, macerated with sour cherries. The natural flavour and taste of sour cherries brings a perfect match between the sour beer and the red fruit. Its aftertaste is reminiscent of a Burgundy wine and its freshness makes this beer the perfect aperitif or accompaniment to cheeses or dessert.”

Maistetaanpa. Upea maku. Ensin makeutta ja sitten happamuutta. Hieno tasapaino. Mahtava olut. Täyttä nautintoa, joka tietysti loppuu liian aikaisin. On kuitenkin aika jatkaa matkaa. Onneksi minulla on varastossa pullo tätä herkkua odottamassa sopivaa tilaisuutta.

mainos