Olutmatkailijan blogi: Sori Lacuna

Taas työmatkalla. Tällä kertaa Helsingissä. Kokouksen jälkeen reilu puoli tuntia aikaa rautatieaseman lähistöllä. Pikainen pistäytyminen pienpanimo-olutkauppa Pienessä. Valikoimasta oli tällä kertaa yllättävänkin haastavaa löytää ostettavaa. Liekö vaikutusta ollut sillä, että olen viime aikoina kolunnut Tampereen ja Turun parhaimmilla olutvalikoimilla varustettuja markettaja. Päätin kuitenkin antaa Simapajalle vielä yhden mahdollisuuden. Tuloksen raportoin jossain vaiheessa. Myös ruotsalainen gose löysi tiensä laukkuuni. Vallilan panimon Sauna-IPA jäi ostamatta, vaikka sitä harkitsinkin. Vaikea uskoa, että tässä lajityypissä 2,6% vahvuus voi toimia.

Sitten korttelin päähän Sorin Taproomiin, jossa parin desin maisteluannos Lacuna IPA. Kysessä ei kuitenkaan ollut mikään aivan perinteinen tapaus, vaan panimon mukaan: ”Lacuna is a New England -style Double IPA”. Trendikamaa siis. Alkoholia 8,2%. 50 IBU.

Väritys on päivänpoliittisen oranssi, sekä tietysti samea. Tuoksussa makeaa sitrushedelmää, etupäässä ehkä appelsiinia. Maku on lajityyppiin sopien ensin hedelmähumalamehumaisen makea, mutta lopussa esiin tulee myös jonkin verran katkeroa. Aluksi innostuin kovasti, mutta jo parin desin annoksen loppupuolella olut muuttuu ehkä aavistuksen tylsäksi. Suutuntumaa en mitenkään erityisen pehmeäksi tässä rekisteröinyt. Helposti juotavaa, mutta ei ehkä kuitenkaan lajityyppinsä (vaiko alalajinsa) parhaimmistoa.