hartwall mainos
hartwall mainos

OlutMyllyn mallasjäännöksestä syntyy maukasta leipää

Forssalaispanimo pyrkii minimoimaan oluen valmistuksen ympäristövaikutuksia vähentämällä hävikkiä.

OlutMyllyn mallasjäännöksestä leivotaan paikallisessa Markun Pakari -leipomossa mallasleipää, jota myydään sekä panimolla, leipomossa että nyt myös Forssan K-Citymarketissa ja Forssan Autokeitaan Mylläri Shopissa.

mäskileipää

Laadukkaista käsityöläisoluistaan tunnettu vuonna 2018 perustettu panimo OlutMylly on alusta alkaen halunnut kehittää myös erilaisia oluenvalmistuksen sivuvirtatuotteita, kuten mm. Neipa-jäätelöä ja mallasleipää. Oluenkeitossa ylijäävä mallasmäski soveltuu runsaan kuitupitoisuutensa vuoksi hyvin ruokaisan leivän valmistukseen. Leipä sopii myös hyvin nautittavaksi oluen kaverina!

Vastuullinen lähituote

Yhteistyössä paikallisen leipomon, Markun Pakarin, kanssa valmistettua mallasleipä on todellinen lähituote. Panimolta mäski kuljetetaan vajaan kilometrin päähän leipomoon, jonne osa leivistä jää myös myyntiin.

”Leipomon ja Panimopuodin lisäksi leipää saa tällä hetkellä Forssan K-Citymarketista sekä Forssan Autokeitaan Mylläri Shopista, mutta toiveissa olisi saada tuotetta myös laajempaan levikkiin. Olisihan se hienoa, että saataisiin jatkuvasti hyödynnettyä kaikki mallasjäännös leiväksi ja myyntiin”, kertoo olutmestari Mikko Silmälä.

Lähde ja kuva: OlutMylly