Olutposti juhli 20-vuotistaivaltaan Simo Frangénin johdolla

Olutposti juhlisti 20-vuotistaivaltaan ajanmukaisesti pienen ystäväjoukon kanssa.

Helsingin Mannerheimintiellä sijaitseva uudistunut ravintola Viisi Penniä ja ravintolapäällikkö Ritu Hurtig pitivät hyvää huolta juhlijoista. Ilta alkoi Olutpostin toimitusneuvoston kokouksella, jonka aikana maisteltiin ravintolan oman Mad Hopper -panimon oluisiin sopivia maittavia ruoka-annoksia. Panimon oluentekijä Gustavo Vale esitteli panimon juomia ja kertoi asettumisestaan Suomeen ja töihin ravintolan panimoon. Paikalle saapui myös kattava edustus Olarin Panimon henkilökuntaa, joiden kanssa tutustuttiin itse panimoon.

Myöhemmin paikalle saapuivat myös Suomen Olutseuran ja Olutliiton hallitusten edustajat. Tilaisuuden avasi Olutpostin kustantaja Jari ”cyde” Hyttinen ja seuraavaksi puhui lehden päätoimittaja Anikó Lehtinen. Puheiden jälkeen alkoi illan jännittävin osuus eli maisteri Simo Frangénin vetämä tietovisa. Visa käytiin Olutpostin, Olutliiton, Suomen Olutseuran ja Olarin Panimon joukkueiden kesken.

Maisteri Frangén oli suunnitellut tietovisan loistavasti. 20 kysymystä, joista 10 oli olutaiheista ja 10 yleistietoutta koskevaa. Aina viiden kysymyksen jälkeen maisteri tarkisti vastaukset ja julkisti senhetkiset tulokset. Kärjessä olivat lähes koko kisan ajan Olarin Panimo ja Olutposti. Viimeiset viisi kysymystä oli suunniteltu ovelasti. Jos vastasi oikein sai 2 pistettä ja jos vastasi väärin sai yhden miinuspisteen. Jos jätti vastaamatta, ei saanut pisteitä lainkaan.
Tässä vaiheessa tapahtui jotain shokeeraavaa; Olarin Panimon riskinotto viimeisissä ratkaisevissa vastauksissa veti pisteruletin täysin sekaisin. Lopuksi maisteri Frangén ilmoitti shokkituloksen:
Voittaja oli Olutposti, kakkosena Suomen Olutseura, kolmantena Olutliitto ja viimeseksi jäi riskejä kaihtamaton Olarin Panimo. Mutta tämä ei tuntunut missään, sillä olihan olarilaisilla plakkarissa vasta saatu Suomen Paras Olut 2021 -voitto.
Olutpostin joukkue iloitsi myös kisan pääpalkinnosta, joka oli mittaamattoman arvokas lahjakortti Olutpostin omaan oheistuotekauppaan.
Lopussa pidettiin taas puheita liikutuksen kyyneleet silmissä ja maisteltiin talon oman panimon loistavia juomia.
Ja kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana…… ja nyt saatte, sillä tässä kuvia paikan päältä:

 

Olutpostin joukkueen voittolappu

Gustavo Vale kertoo Mad Hopper -panimon oluista

Panimon tilat kiiltävät kuin kiiltokuvassa

Olarilaiset ihmettelevät…panimoa

Kustantaja ja maisteri

Olutpostin voitokas tiimi

Olarin Panimon visailutiimi jäi vähemmän voitokkaaksi kuin oluensa

Olutliiton porukka pääsi myös top 3:een

Kuten myös Suomen Olutseuran poppoo

Kuvat: Harri ja cyde