OlutPOSTI vieraili Musiikki & Media -tapahtumassa

OlutPOSTI ja Suomen Olutseura tuottivat— ”Olutkulttuuri musiikissa ja musiikkikulttuuri oluessa” -paneelin Tampereen Musiikki & Media— -tapahtumaan.— 

Oluen ja musiikin liitto on ollut olemassa jo kauan, mutta vasta viime vuosina juoma- ja ruokakulttuuri on noussut tasoihin, ja jopa astetta korkeammalle kuin perinteiset populaarikulttuurin muodot kuten musiikki ja elokuva. Tampereen Sokos Hotelli Tornissa tänään lauantaina pidetyn paneelin avasi Suomen Olutseuran puheenjohtaja Antti Kotti tuoden tilaisuuteen olutväen tervehdyksen ja kertoen seuran toiminnasta. Itse paneelissa keskustelua herätti niin alkoholilaki kuin erikoisoluiden asema musiikkifestivaaleilla.

Festivaalijohtaja Sami Rumpunen— Provinssifestivaaleilta ja Hartwallin tapahtumavastaava Juha Korvola avasivat menneitä yhteistyökuvioita, mutta tulevaisuudesta oltiin vielä sangen hiljaisia. Festivaalin juomatoimittajan sopimukset ovat nimittäin vielä auki.

Raskasta Joulua— -produktion ”isä” Erkka Korhonen ja Vakka- Suomen Panimon panimomestari Jani Vilpas ovat toimineet yhdessä Raskasta Joulua oluen merkeissä jo neljä vuotta. Kummassakin tapauksessa korostettiin tapahtumien merkitystä panimoiden sekä oluiden brändeille.

Yleisöltä kysyttäessä ”Kuinka moni teitä on käynyt olutfestivaaleilla tai tastingeissa?” nousi ilahduttavasti usea käsi ja heti perään Jani Vilpas kertoikin kaikille, kuinka olutta maistellaan oikeaoppisesti.

Paneelissa otettiin myös kantaa alkoholipolitiikkaan. Yleisö peukutti muun muassa ulosmyyntioikeutta panimoille sekä vapaampaa alkoholipolitiikkaa kautta linjan.

”Olutkulttuuri musiikissa ja musiikkikulttuuri oluessa” -paneeli tullaan saattamaan ensi viikolla myös verkkoon katsottavaksi. Paneelin moderaattorina toimi OlutPOSTIn Jari ”cyde” Hyttinen.