Olutpostin lasissa: Hofbräu München Original

Baijerin valtiollisen panimon pääjakelupiste Hofbräuhaus taitaa olla Münchenin tunnetuin turistinähtävyys, jonka korkeaprofiilisempia kanta-asiakkaita ovat olleet Adolf Hitler ja Vladimir Lenin.

Itse oluttehdas on nykyään 10 kilometrin päässä kaupungin itälaidalla. HB ei juokse muotivillitysten perässä, IPAa ei löydy valikoimasta, panimo tekee vain lagereita ja vehnäoluita. Tosin Hofbräuhauseja löytyy nykyään USA:stakin franchise-systeemillä ja ainakin Clevelandin toimipisteessä on tarjoiltu HB Mad Hops 23 -nimistä IPAa.

Olutpullo ja olutlasiHB:n perustuote on tietysti münchener helles, joka kantaa Original-titteliä. 5,1 %, humalina Herkules, Perle, Magnum ja Select, katkeropitoisuus 24 IBUa. Kultainen väri, täysin kirkas, pienikuplainen tiivis vahva valkoinen vaahto. Pientä poreilua. Tuoksussa täyteläinen viljainen maltaisuus, ei mitään muuta. Maku on suhteellisen runsaasti hiilihappoinen, maltainen, intensiivinen, raikas, suoraviivainen. Kevyt katkeruus seuraa perässä. Ehkä lievää karkeutta, odotin vähän pehmeämpää otetta. Eihän tässä monimuotoisuutta tavoitellakaan, mutta hieman enemmän vivahteita voisi odottaa. Äärimmäisen puhdasta mallasjuomaa, joka on tarkoitettu sessiokäyttöön sosiaalisessa tilanteessa. 

Pisteet (1-5): 3

Arvostelu: Ari ”Arde” Juntunen
Kuva: cyde

Ari ”Arde” Juntunen on pitkän linjan olutarvioitsija ja -bloggari. Arden olutarvioita löytyy kaikista Olutposti-lehdistä. Arde arvioi Olutpostin verkossa ulkomaiset tuotteet ja Anikó Lehtinen taas kotimaiset.

mainos