mainos

Olutpostin Retromies sai oman pilsnerin juhlapäivän kunniaksi.

Olutpostin verkkosivuilla vuosia ilmestyneen Olutta ja mennyttä palstan voimahahmona tunnettu järvenpääläinen keräilijä Osmo ”Osku” Asikainen sai 70-vuotispäivänsä kunniaksi nimikko-oluen.

Osku 70 Juhlaolut 5,1 % on saksalaistyylinen pilsner, jonka humaloinnin takana on hienostuneen kirpakka Halletau Mittelfrüh -lajike, jota on loppuvaiheessa myös vispattu tanakan aromin aikaansaamiseksi.

”Törmäsimme Oskuun panimon myymälässä taannoin ja meille tuli puhetta whitelabel-oluista. Asia johti nopeasti toiseen ja nyt Oskulla on hanskassa nimikoitu synttäriolut”, kertoo oluen tehneen Talerock Brewingin Jussi Mikkonen.

”Onhan tämä hienoa! Olut on hyvä ja täydelliseksi kypsynyt kuten Juho Juntusen piirtämään etikettiin naamansa lainannut mieskin”, naurahtaa Osmo ”Osku” Asikainen.

Olutpostin Olutta ja mennyttä -palstan kipparin paikalta ansiokkaasti eläköitynyt Osku on pitkän linjan kulttuurihenkilö ja keräilijä, jonka arkistoista löytyy olutaiheisen materiaalin lisäksi myös valtavasti populäärimusiikin ja rock’n’rollin historiaa äänitteistä lehtiartikkeleihin. Osku piti myös Helsingin legendaarista Oskun Divaria osoitteessa Runeberginkatu 8, joka lopetti toimintansa 2004.

7olut ja kitara

Oskun syntymäpäiväolut ei ole ensimmäinen laatuaan. Miehen 50-vuotisolut vuodelta 2001 oli Pirkanmaan Uuden Panimon (nyk. Nokian Panimo) tuotantoa ja sen etiketin piirsi sarjakuvataiteilija Jukka Tilsa.

olut

Olutposti onnittelee Oskua täydestä sydämestä!

PS:Oskun Olutta ja mennyttä -palstaan voi tutustua täällä. Kiinnostaako keräily ja historia? Tule mukaan joukkoomme. Lisää tietoa saat laittamalla sähköpostia osoitteeseen mikko@olutposti.fi

Teksti ja kuvat: Mikko Hentunen, artikkelikuva Juho Juntunen