Savonlinnalainen pienpanimo taistelee koronavirusta vastaan

Savonlinnalainen pienpanimo Olaf Brewing tuo myyntiin uuden Olaf-käsidesin. Olaf Craft Hand Sanitizer -nimellä kulkeva tuote tulee saataville maaliskuun aikana ainakin panimon verkkokaupassa ja – myymälässä Savonlinnassa.

”Idea käsidesin valmistukseen syntyi parturin tuolissa istuessani kun mietin miten me yrityksenä voisimme olla hyödyksi. Käytämme oluidemme pullotukseen vanhanaikaista stubby-pulloa, jota monet asiakkaamme ovat kuvailleet lääkepullon näköiseksi.  Meillä on panimolla käytössä myös kaikki tarpeellinen käsidesin astiointiin – siis pullot, pullotusvälineet ja etiketöintikone”, Olaf Brewingin toimitusjohtaja Petteri Vänttinen kertoo.

Kuvassa pulloKun vielä lyhyt soittokierros paikallisiin apteekkeihin ja kauppoihin paljasti, että käsidesi on tällä hetkellä loppu lähes joka paikasta eikä saatavuudesta ole tietoa, oli päätös käsidesin valmistuksesta syntynyt.

”Haluamme tämän tuotteen valmistuksella osaltamme auttaa suomalaisia tilanteessa, johon liittyy paljon epävarmuutta. Ja sanotaan nyt vielä sekin, että tiedämme toki, että pienpanimon siirtyminen osittain käsidesin valmistajaksi kuulostaa aprillipilalta. Mutta ei se sitä ole – olemme ihan tosissamme”, Vänttinen sanoo.

Panimo on tarkastanut käsidesin valmistukseen liittyvät viranomaismääräykset ja tarvittavat pakkausmerkinnät TUKES:lta. Käsidesi on täten täysin viranomaismääräysten mukainen, turvallinen tuote.

Nautitaan siis vain ulkoisesti.