Olutta olutta: Alphabet, Manchester, 15.7.

Eilinen kirjoitus jäi kesken kun tuli kiire junaan, eikä täydessä junassa jaksanut näppäillä. Menköön näin jälkikäteen, Alphabet Brewing oli kuitenkin postiivinen kokemus.

Toinen panimo hyvin lähellä saman rautatien alla, vähän etelämpänä. Tämä on auki vain lauantaisin, jolloin pihalla on pari ruokakojua, ja joiden vuoksi oikeastaan tänne kävelin. Ensin ruokapuoli hoitoon: puolalaiset pirogit aivan älyttömän hyviä, erityisesti possu sekä peruna-juusto. Testasin myös toisen kopin kiinalaisia Baoja, joista possunmaha-bao oli varsinkin jees.

Ulkona siis suurehko alue sateensuojaa tarjoavan, korkean holvin alla. Ilmeisesti tässä kohdassa on joskus rautatie alittanut toisen. Sisältäkin tila on korkea, tuotantotilat takaosassa ja parvelle on rakennettu wc-tilat ja varastotilaa. Paljon tilaa ja asiakkaitakin alkaa kertyä, varmasti tulee ylivuotoa Cloudwateriltakin.

Oluetkin oikein hyviä keskimäärin. Kymmenessä hanassa kivasti vaihtelua, Hoi Polloi -pils oli miellyttävämpi kuin Cloudwaterin Helles, puhtaampi ja kiva karkkinen humalointi. Ehkä vähän rohkeammin olisi kärsinyt katkeroakin olla. Ruoan jälkeen sitten Flat White Peanut Butter and Jelly White Stout, johon ilmeisesti lisätty sekä hilloa että maapähkinävoita, siis. No, toimii jälkiruokana hyvinkin, makeana hedelmäbrownina, tai jotain.

Juice Springsteen sitten vie hedelmäisyyden vielä pidemmälle. Makeaa ananasmehua, joka tuntuu kuitenkin tuoreelta. Joskus ananasaromien kanssa mennään liian härskeiksi, lähes pilaantuneeseen hedelmään, mutta tässä ei onneksi. Viimeisenä Zombie Nation, NZ-Ipa, jossa vahva Nelson Sauvin -veto, eli erikoinen vihreä ja vähän raaka hedelmäisyys. Lopulta esiin nousee vielä erikoisempaa marjaa, jonka epäilen olevan Sorachi Acesta, mutta ei onneksi pahimpia tillisävyjäsiitäkään. Vaisuin olut kuitenkin näistä.