Olutta olutta: Beer Merchants Tap, Lontoo, 30.3.

Hackney Wickin alue uudistuu melkoista kyytiä. Uusimpana olutpaikkana Beer Merchants -pullokauppa avasi aiemmin tänä vuonna pubin, jonka yhteyteen tulee myöhemmin belgien lambic-kuvioista mallia ottanut sekoittamo, blendery, joka hankkii raakaoluen muualta, mutta tarkoitus on sekoitella ja kypsytellä oluita paikan päällä.

Syrjäisellä sijainnilla on etunsa: paikka on aivan valtava halli, jonka laidoilla on useita pullokaappeja oluttyylien mukaan jaoteltuna. Pullo- ja hanavalikoimassa on selvä belgi- ja belgityylifokus, mutta tottakai perusipoja löytyy myös kivasti. 50% alennuksella tuli katseltua kalliimpia oluita, mutta harmittavasti mitään harvinaisuuksia ei näkynyt. Lukituissa häkeissä oli joitakin 3 Fonteineja yms., mutta näihin oli merkitty erikseen avauspäivämäärä, ideana siis myydä harvinaismmat merkittynä päivänä. Maanantaina aukeaisi Cantillon Fou Foune ja Mamouche -häkki, hmm…

Porukkaa paikassa on yllättävän hyvin, ei täyttä, mutta ei halli kumise tyhjyyttäkään. Asiakkaat ovat löytäneet paikan välittömästi. Hyvä meininki, mutta melko meluisaa ihmisten huutaessa hallissa.

Osallistuin talvella paikan joukkorahoituskampanjaan 50 punnalla, mistä palkkiona saan juoda oluita 100 punnan arvosta paikan päällä. Mahdoton homma tuhota sataa puntaa yhdessä illassa, kaveri sattui olemaan yhtä aikaa Lontoossa, ja kahdestaan saatiin ehkä 40 puntaa käytettyä. Hintataso tuntui täällä edullisemmalta kuin lähempänä keskustaa, mutta paikan päällä juotuna hintaan lisättiin korkkausmaksu eikä 50% alennukseeni kuulu mukaan ostetut juomat.

Mason & Company Lea-joen toisella rannalla oli jo sulkenut ovensa tältä illalta, mutta sen viereen oli ilmestynyt Four Quarters -kolikkopelibaari, jossa oli kohtuullinen olutvalikoimakin.

Lopuksi tuli tarkastettua taas tutuksi tullut Howling Hopsin Tank Bar, joka oli nyt aivan täynnä aiemmista kerroista poiketen. Valomerkin tullessa puoliltaöin porukka innostui spontaanisti yhteislauluun, hyvä meno.