Olutta olutta: Brew York Beer Hall, York, 6.8.2019

Yorkin kaupunki tunnin junamatkan päässä Newcastlessa, sopivasti matkalla takaisin kohti Lontoota. Vain yksi yö tässä, ja päivä meni kaupungin muureja kiertäessä. Pienehkö kaupunki, paljon turisteja, kaikki muurien sisäpuolella on enemmän tai vähemmän vanhaa, kanaaleja. Vähän kuin Englannin Brygge.

Tämä panimoravintola muurien sisäpuolella, mutta vähän sivussa kuitenkin. Tiistain Tap Room varsinaisissa panimotiloissa alakerrassa ei ole auki, mutta tämä yläkerran oluthalli on. Portaat ylös ja oven takana avoin keskikokoinen halli. 40 hanaa, puolet Brew Yorkia, puolet vierailevia. Täällä hallissa vain yksi riili, ne on ilmeisesti pääasiassa Tap Room -tavaraa. Tekevät kuitenkin molempia, ja samoja oluita on kummallakin tavalla tarjolla, kuten muissakin panimoissa.

Take the Sour Black, musta hapanipa, toimii aika kivasti. Happamat mustat maltaat tuntuvat tuovan mustaherukkaista otetta olueen. Kevyesti hapan ja marjainen. Funk Anansie -vaalea sour ipa toimii merkittävästi huonommin. Rungon makeampi maltaisuus tuo tähän sweet&sour -fiilistä, mansikkainen marjaisuus ei auta yhtään. Heikko, jätin kolmanneksen kesken.

Ruokapuolella tarjolla hampurilaisia. Joka paikassahan niitä nykyään tarjotaan, ja kyllästyminen vaivaa, tälläkään reissulla en ole yhtään syönyt, mutta eipä tee eeelleenkään mieli. Pakko ottaa vielä jokin toinen ipa tuon edellisen pettymyksen paikkaamiseksi. Juice Campbell vs the Army of Dankness kuulosti sopivan neipamaiselta paikkaamaan hedelmäisyyden puutetta aiemmissa. Ei vain osu vieläkään, ruskeahkoa, makeahkon alkoholiselta tuoksuvaa olutta. Ei kovin mehuinen, ei kovin dank. Brew York ei päässyt nyt vakuuttamaan, eteenpäin.