Olutta olutta: Bundobust, Manchester, 19.7.

Bundobust-ketjuravintolan Manchesterin paikka on pitkä, viileä ja värikäs kellaritila yhden pääostoskaduista, Market Streetin, varrella. Aurinkoiseksi ja helteiseksi muuttunut päivä, jolloin ihmiset haluavat istua ulkona, mutta silti tänne riittää asiakkaita lounasaikaan.— 

Tarvitsin pari vierailua täällä ja Leedsin paikassa että ymmärsin konseptin hienouden. Olutlista on erinomainen sekä hanoissa että kylmäkaapista. Kaapissa kuusi Cloudwateria ja muutama Verdant, esimerkiksi. Arvostetuilta panimoilta myös paikalle tehtyjä oluita, mutta varsinkin hanassa tuppaa olemaan tietyntyylistä: maustettuja witejä ja portereita, appelsiininkuori-ipaa yms. Nyt kun vihdoin myös söin paikassa, tämä aukesi eri tavalla – eihän perusbitter kestä näiden ruokien mausteisuutta. Kokeilin Blackjack Beersin New Deckillä, ja eihän siitä juuri mitään erottanut.

Ruoissa ideana on ilmeisesti intialainen katuruoka, ja täydemmässä ravintolassa ruoka tuleekin nopeasti. Yllä kuva on Leedsin aseman vieressä olevasta paikasta, jossa kävin aiemmin. Söin itse täällä vain parin annoksen lounaan, alle kymmenellä punnalla oluen kanssa. Helppokäyttöiset kertakäyttökulhot, nopea syödä sotkematta vaikka lusikalla. Ideana on tilata useampi erilainen pöytään, johon edulliset annoshinnat myös kannustavat. En ole varma, mutta koko lista vaikutti kasvissyöjäystävälliseltä, ja siinä lajissahan intialaiset ovat suvereeneja.

Nothern Monkin Bombay Dazzlerissa on valtavasti mausteisuutta, Henna-väriaine tulee selkeästi mieleen. Jonkinlaista korianteria, mutta myös keltaisempaa kurkumaa tai ties mitä. Lopulta ei kuitenkaan liian raskas, erikoinen wit hyvällä tavalla ja riittävän juotavana.

Reissu hyvä päättää kuten aloittikin, tanskalaispanimolla: hanassa Bundobustille tehty Dry & Bitterin Juicy Banghra. Mehuisa hedelmäisyys tuoksussa, mutta maussa selvä kuiva pihkainen puraisu, joka keventää olutta erityisesti ruoan kanssa kivasti.— 

Loistava konsepti tämä, moderni evoluutio brittien jo pitkään arvostamasta intialaisen ruoan ja oluen liitosta.