Olutta olutta: Cloudwater Tap Room, Manchester, 15.7.

Leedsistä mutka Manchesteriin tätä varten, tulen Manchesteriin vasta ensi viikolla, mutta alkuviikosta tämä ei ole auki. Cloudwaterin oluita ei ole hirveästi ollut kuitenkaan tarjolla täälläkään, joten varmasti kätevin tapa näin maistaa useampia.

Ulkoapäin tynnyrivarasto/tap room Liverpool Piccadilly -aseman raiteiden alla ei näytä miltään, ei mitään Cloudwater-tekstejä tai kylttejä missään. Olin paikalla ennen klo 12 avaamisaikaa, joten kävin vilkaisemassa myös varsinaisen panimon parin korttelin päässä. Geneeristä teollisuushallia, missä ei myöskään merkkejä panimotoiminnasta.

Kymmenen hengen jono oluttiskillä klo 12.02, arvasin että täällä on paras olla aikaisin. Homma on kuin Kernelillä aikoinaan, porukkaa lappaa sisään koko ajan, eikä kuutisen pöytää riittäne oikein mihinkään enää iltapäivästä.

Tilan perällä on valtaosa pöydistä ja molemmilla reunoilla pinot tynnyreitä kypsymässä. Kivasti tynnyreihin on kirjattu mitä niille on tehty, näköjään jotai To Öl -yhteistyötä tulossa tuossa.

Olutvalikoima ei ehkä tänään kaikkein paras, Loral ei vakuuttanut humalana, ja sitä on useissa. Saison oli melkoisen esteristä, kumman savuista ja banaanista tavaraa, johon Loral hukkui aikalailla. Plantarum Sour vaahtosi siihen malliin että sen tarjoilusta ei tullut mitään. Kaikki oluet enemmän tai vähemmän sameita, mutta samalla myös erittäin pehmeitä ja juotavia. 9% vahvuuskaan ei tunnu missään, mehuisuus vain lisääntyy. Mehuipoissa panimo onnistuu lähes poikkeuksetta, näköjään.

Perinteisempi, kuvan Mittelfrüh Tettnanger Helles olikin jo haastavampi: pehmeä suutuntuma kyllä, mutta aavistuksen liian belgiesterinen ja makea tapaus, ei kahta sanaa että saksahellesit ovat aivan eri luokkaa. Tämän Hellesin lisäksi listalle vaihtui jokin Islay-kypsytetty 11% IS, mutta ei se innosta näin iltapäivästä.

Vähän ennen kahta paikkaan tulee pieneksi hetkeksi jopa tilaa kun useampi iso porukka lähtee, luultavasti syömään. Täällä ei sipsejä lukuunottamatta ole tietenkään syötävää, joten täytynee lähteä pikkuhiljaa syömään samaten.