Olutta olutta: Craft & Growler ja Braindead Brewing, Dallas, 12.5.

Dallasissa paluulentoa odotellessa taas yksi varsinainen päivä aikaa. Aamusta jonottelemaan JFK-museoon, pitkä jonotus, mutta ihan mielenkiintoisesti asiaa tutkinnasta ja salaliittoteorioistakin. Sai ainakin valtavasti paremman käsityksen tapahtumapaikasta, mutta myös ajan poliittisesta tilanteesta. Toimiva audiokierros, vaikka hieman ruuhkainen.

Dallas kaupunkina on ihmeen hiljainen. Downtownin pilvenpiirtäjien varjossa ennen yhdeksää ei juuri ketään. Keskipäivälläkään kaduilla ei juuri elämää, ehkä porukka on korkeiden talojen alle piilotetuissa paikoissa, tai sitten vain töissä. Uptownin suunnassa pikkuisen enemmän elämää, mutta jälleen Deep Ellumin itäpuolelle ratikalla siirtyessä oli jopa häiritsevän autiota. Perjantain iltapäivä kuitenkin.

Craft & Growler -pullokauppabaari suoraan vihreän linjan Fair Park -aseman vieressä on tyhjä puoli tuntia avaamisajan jälkeen. Suuri tila, puolet varattu pullokaupalle: bomber-pulloja, — lasitavaraa, growlereita ja t-paitoja. Toinen puoli baaritilaa: 40 hanaa, joissa väri ja symbolikoodaus. Ihmetellessä baarimikko tuli kysymään paperit, mikä ei ole harvinaista täällä, passia joutuu kantamaan aina mukana. Taulun koodauskin selvisi: sinisellä väritettyjä oluita ei saa lautaseen ollenkaan, neliöllä merkatut tulee pienemmissä annoksissa yksittäin ja alleviivatut tekee $1.50 lisää 10 dollarin, neljän lasillisen maistelulautaseen.

Koko aikana ei muita asiakkaita, joku baarimikon kaveri kävi istumassa hetken. Jatkan minäkin siis matkaa, yhden pysäkin vihreällä ratikkalinjalla takaisinpäin, varsinaiseen Deep Ellumiin. Matalakattoisia rakennuksia vieri vieressä, todella monessa ravintola tai baari. Jonkinlainen yöelämän keskus tämä. Perjantain alkuillassa ei silti täälläkään ruuhkaa, mutta vähän enemmän elämää.

Maistelulautasessa ei ollut nyt järkeä. Siihen olisi saanut vain paikan omia oluita ennaltamäärätyn valikoiman, ja hintaa olisi ollut yli 3 happy hour -oluen verran. Otin siis kolme tyyppiä pinttikoossa. Hanoissa on omien lisäksi ihan hyvin vierailevia, ja mainostettiinpa myös viikoittaisia toisten panimoiden tap takeovereita.

Oluet oikein miellyttäviä kaksi maistettua onnistunut alt, oikein hyvä ananaksinen dipa. Molemmat pehmeitä juotavia ja aavistuksen makeita. Kolmantena sotten vierailevan Collective Brewing Projectin Brett Smashy Citra, jossa bretta toimii mahtavasti yhteen makeamman rungon ja aromikkaab humaloinnin kanssa, ei siis minkäänlaista happamuutta tässä.