mainos
hartwall mainos

Olutta olutta: Dead Crafty Beer Company, Liverpool, 11.7.

Helsingistä Manchesteriin ja samantien kentältä Liverpooliin. Eipä juuri kivuttomammin olisi voinut mennä, kaikki ajallaan, maahantulo läpi minuuteissa ja suoraan junaan. Manchesteriin laskeutuessa pilviä oli kolmessa eri kerroksessa, ja kauhea sade tietenkin. Liverpoolissa vähän parempi, mutta sateen painostava uhka leijuu täälläkin.— 

Keskustassa paljon uutta rakennuskantaa, uutta kävelykeskustaa. Siellä täällä kyllä vielä hylättyjä rakennuksia ja laitamilla entisiä teollisuuskiinteistöjä. Ensimmäisenä keskustan pohjoislaidalla Dead Crafty Beer Company. Melko uusi paikka luultavasti vanhemmassa pubikiinteistössä. Kulunutta lankkulattiaa, punaista tiiliseinää, modernihkolla pelkistetyllä kalustuksella. Aika pieni mutta viihtyisä kulmabaari.

Oluena tanskalaista neipaa, mitä sitä nyt muuta briteissä? Alefarmin Reverberate on täydellinen malliesimerkki neipasta, vaaleaa ja äärimmäisen hedelmäistä mehua, kevyellä Mosaicin puraisulla. Raikasta ja hyvää, eri levelillä eilisiin kotimaisiin verrattuna. Erinomaista.

Sitten tuplaipa briteistä, Hawkshead/Siren Thresher. Vaaleaa, mutta aavistuksen tummempaa edelliseen verrattuna eikä yhtä sameaa. Tässä ei varmaan New England -juttuja ole tavoiteltukaan. Tuoksussa hyvin sitruunaa, maussa älyttömästi laastia, se jättää oikeastaan kaiken muun alleen.

Näköjään ainakaan tässä paikassa juomia ei saa viedä ulos, liekö yleinen linja Liverpoolissa? Kenties paikan sijainti vilkkaan sisääntuloväylän vieressä vaikuttaa. Lontoon pubeissa on ruuhkaiseen aikaan erittäin kätevää kun kadulla on aina tilaa juoda, toki sielläkään sitä ei kaikissa paikoissa sallita.