mainos

Olutta olutta: Friends & Allies, Austin, 4.5.

Austinin uusimpia panimoravintoloita, paikka on tainnut aueta vasta tänä keväänä. Moderni, valoisa, lähes kliininen tila teollisuushallin takaosassa parkkipaikan takana. — Kätevästi kuitenkin saavutettavissa bussilla 17, joka kulkee näppärästi tämän, Hops & Grainin ja Blue Owlin välillä, sekä downtownin puolella esim. juomakatu Rainey Streetille.— 

Austinilaisittain viileä +20 aamu muuttuu iltaa kohden kuumemmaksi, vaikka ei vielä 30-asteisiin olla päästy. Yksi näin lämmin päivä saattaa mahtua Suomenkin kesään.

Hanoissa kahdeksisen omaa olutta. Belgityylejä, Ipaa ja pari tummempaa. Valitettavasti ei maistelulautasia eikä edes puolikkaita pintteja, ärsyttävää. Kuulemma pienempiä lasejakin on tulossa. Avasin kuitenkin piikin, päivän zipline-aktiviteetti kerrytti janon, jonka sammuttamiseksi voi juoda muutaman.

Session Ipa, on vaisuhkon ruohoinen ja todella vaalea tapaus. Kliini mutta ohueksi jää. Toisena House of Orange hedelmä-ale, jossa hieman kalkkinen tuoksu, nimestä huolimatta ei mikään hedelmäpommi. Taustalla kyllä pitkä, aivan aavistuksen hapokas purenta. Ok, ei täysosuma. Lämmetessään hedelmäisyyttä nousee aavistuksen.

Aika hiljaista täällä, alle kymmenen asiakasta puolessa tunnissa. Austinissa aloitellaan muutenkin melko myöhään, olen huomannut, paikat aukeavat klo 14 aikaisintaan, tämä klo 16. Näissä keleissä ja Suomen unirytmillä minun puolesta saisivat avata ovensa klo 08 ja viettää iltapäivän siestan. Alkuviikosta läheskään kaikki paikat eivät ole auki.

Kehumani julkiset pettää jo näin alkuillasta, seuraavaan bussiin olisi tunti. Täytyi ottaa vielä Fresh Coast Ipa seuraavan siirron tuumaamiseen, Uberhan täällä ei enää toimi, joten ehkä kokeilen jotain korvikepalvelua tai riskeeraan nahan kävelemällä reilun puoli tuntia. Tämä ipa on kuitenkin sitä itseään, mäntysuopaa, sitrusta ja katkeroa. Katkero on kovahko, taiteillaan liiallisen mineraalisuuden ja hyvän rajoilla, mutta joka tapauksessa pitkä purenta.

—