Olutta olutta: Friends of Ham, Leeds, 14.7.

Ajattelin vain pikaisesti piipahtavani hotellilla North Brewingin avaamista odotellessa, mutta Leedsin asemanseutu on melkoisen tiiviisti kalustettu olutravintoloilla. Kivenheiton päässä hotellilta on varmasti kymmenen olutpaikkaa, eikä kaikkiin ehdi.

Friends of Ham on lähimpänä ja erityisen Ratebeer-arvostettu. Valikoima onkin kovaa luokkaa. Kivasti ruotsalaiset esillä kun ensimmäisenä silmiin osuu kuusi Omnipollo-pulloa jääkaapista. Lähempää tulleita Caskeja on puolenkymmentä ja kegejä enemmän, kaikki selkeästi esillä.

Paikka juhlistaa juuri viidettä vuottaan, ja sen kunniaksi kollaboraatio-oluita on tehty paikalle monen panimon kanssa: Wylam, Beavertown, Marble, Mad Hatter, Summer Wine. Ei mitään tavallisia tyylejäkään: ananas-grodziskie Beavertownilta, suklainen savuolut Marblelta. Lardo-hapanolut Mad Hatterilta, Cask-NEDIPA Wylamin kanssa. Olin ymmärtävinäni että kaikki jopa pantu täällä, ja kaikki aivan erinomaisia erikoisista tyyleistä huolimatta.

Siisti paikkanakin, modernisti avoin valoisa huone, vähän viinibaarifiilistä pöytiin tarjoiltujen ruokien kanssa, mutta rennosti. Viinibaari tehtynä oluiden ystäville.