mainos

Olutta olutta: Georgian Quarter ja Ropewalks, Liverpool, 12.7.

Brewdogin vierailevat Dry & Bitterit ja Cloudwaterit olivat melkoisen maistuvia järjestään, jopa sen verran että täytyi käydä niiden jälkeen syömässä ja hotellilla nukkumassa päiväunet. Sitten aivan uutena miehenä takaisin kohti Yrjöjen aikakauden kaupunginosaa.

Clove Hitch on kärjessä Ratebeerin Liverpool-listalla, mutta täällä paikka-arviot ovat mitä sattuu: liian vanhat arviot vaikuttaa selvästi, Clove Hitchissäkään ei nyt alakerta 23 Club ole auki, eikä olutlista yläkerrassa tarjoa kauheasti, vain yksi cask ja 8 kegiä. Ihan kiva, pieni takapiha, mutta ei kahta sanaa että esim. Dead Craftyssä on aivan eri meininki harrastajalle. Paikalla vain on liian vähän arvioita. Vilkaisen samoilla kulmilla Caledoniaan ja Blackburneen, mutta ei niistä ole juuri kerrottavaa.

Katua alas keskustan suuntaan kävellessä löytyy kivannäköisiä sivukatuja ja niillä puoliksi piilotettuja pubeja joka välissä. Pysähdyn puolikkaalle kulmapubi Grapesiin. Selvästi vastikään remontoitu, parin huoneen valoisa pubi, yläkerrassa pieni kattoterassi. Otan eiliseltä walesilaiselta Heavy Industryltä toisen riilin, NZ Pale Ale, joka on caskitavaraksi ylihumaloitu minusta. Ylipäätään valitettava trendi näiden riilien kanssa se, että älyttömällä katkerohumaloinnilla hukataan kaikki caskin nyanssit.

Jatkan alas Ropewalks-yöelämäalueelle – ohitan Brewdogin alueen laidalla, ja siitä eteenpäin yksi toistaan suurempia yökerhoja ja valtavia pubeja ripoteltuna pienien teollisuusrakennusten väleihin. Älyttömän suuri, moderni Wetherspoons, Lime Kiln, on alueen jonkinlaisen keskusaukion nurkassa. Aukiolta kulman takana on aiemmin päivällä katsastamani Grove, jonkinlainen moderni terassi grilliruualla ja yökerholla. Kaikenlaisia paikkoja niin että jokaiseen makuun varmasti löytyy jotain.

Käyn Kazimier Gardens -sisäpihabaarissa jälleen ylihumaloidulla riilinpuolikaalla, mutta Liverpoolin kesäinen päivä viilenee varjoisalla pihalla liian nopeasti. Tämänkin pihan viereen rakennettaan korkeaa asuinkerrostaloa, varmaan yöelämä ajetaan pikkuhiljaa tältä alueelta sivummalle.