Olutta olutta: Il Birrificio, Helsinki, 10.7.

En ole koskaan käynyt Sibelius-monumentilla, pitihän se suorittaa kun matkalle sattui. Suomen kesä näyttää meille paikalla parveileville turisteille parhaita puoliaan, aurinkorasvaahan tässä tarvitsisi.

Nähtävyyksiä katsellessa vuokrapyörän ohjaustangosta työntyvä lukitusketju, jolla voi pyörän lukita mihin tahansa kiinteään hetkeksi, on oikeastaan kätevä. Sen käyttö kuitenkin kostautuu kun Sibeliuksen putkilta lähtiessä on kulunut vuokrausaikaa jo 20 minuuttia, ja sehän suorastaan haastaa pyöräilemään rautatieasemalle 10 minuutissa, että selviäisi ilman euron lisämaksua. Eihän se onnistu kun lähden kiertämään Töölönlahtea, mutta sentään lyön pyörän telineeseen kun vuokrauksen alusta on kulunut 31 minuuttia. Palkinnoksi valun hikeä ratikkaan.

Sitten kamat nopeasti hotellille, ja suihkun kautta Il Birrificioon. Tänne olen yrittänyt ehtiä avaamisesta asti, mutta ikinä aikataulut ei ole sopinut, paikka kun ei sunnuntaina ole auki.

Pidän sisustuksesta ja tyylistä. Modernia skandinaavista, brittityylin laattaa tiskin takana. Tummaa puuta ja laattalattiat, valoisa tila. Ruokaa, kahvia ja olutta.

Ensimmäisenä on täydennettävä kotimaisten uusien vermonttilaisten kolmikko: Tujun Idän Samee täällä. Nyt osutaan siihen kevyeen juotavuuteen ja sitruksiseen hedelmäisyyteen, mitä odottaa sopii. Katkeroa löytyy ehkä hivenen yläkanttiin jopa, ja Mosaic ei ole aivan ilmiselvä, mutta hyvin juotavaa.

Pari omaakin olutta hanassa: Rööperi IPA ja California Ãœber Alles. Rööperi on oikeastaan aika kiva eurooppalainen, vähän karkkinen, aavistuksen alkoholinen, mutta siisti ipa.—